BiH
0

SDS ide na konsultacije, ali neće sjesti u fotelju Nikole Špirića

FENA
Predsjednik SDS-a Mladen Bosić potvrdio je danas da će ta stranka sutra učestvovati u konsultacijama u Predsjedništvu BiH o izboru novog Vijeća ministara, ali i naglasio da predstavnici te stranke neće sjesti u fotelju Nikole Špirića i tako rješavati krizu koju su vladajuće stranke napravile.

Bosić je na pres-konferenciji u Banjoj Luci kazao da je očigledno da se produbljava politička kriza u BiH te da današnja sjednica oba doma Parlamentarne skupštine BiH neće donijeti rješenje.

SDS nije, kako je naveo, doprinio stvaranju sadašnje krize i očekuje da oni koji su u njoj učestvovali predlože i izlaz iz nje, ali da rješenje nije u vanrednim izborima.

Bosić je demantirao pisanje jednih banjalučkih novina da su se "on i generalni sekretar Goran Popović ponudili američkoj administraciji kao osobe koje u političkoj krizi u BiH mogu da preuzmu odgovornost za provođenje odluka visokog predstavnika Miroslava Lajčaka te tim povodom boravili na konsultacijama u Ambasadi SAD-a".

Lider SDS-a navodi da oni ne idu u strane ambasade da prave spiskove niti traže da neko bude smijenjen, jer su isticali da neće "sjedati u fotelje koje budu ispražnjene na taj način".