BiH
21

SDPBiH: Federacija BiH ušla u ozbiljnu parlamentarnu krizu

Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Foto: Arhiv/Klix.ba
Socijaldemokratska partija BiH (SDPBiH) saopćila je danas da se Federacija BiH nalazi u ozbiljnoj parlamentarnoj krizi što, kako tvrde iz te stranke, dovodi do mnogih zastoja čiji cijenu plaćaju građani.

Iz SDP-a navode da je danas odgođena sjednica Predstavničkog doma Parlamenta FBiH bez da su parlamentarci dobili ikakvo pojašnjenje.

"Na jutrošnji kolegij nije pozvan niko iz opozicije pa se s pravom trebamo zapitati zbog čega se čekalo 15 dana i zbog čega je potrebno 15 dana da se okupe predstavnici parlamentarne većine? Nama je jasno da je ovo stara i poznata predizborna igra SDA i HDZ-a, koji će se nakon izbora ponovo bratski zagrliti. Očigledno je da se radi samo na podizanju tenzija kako bi od građana opet izmamili glasove na politikama straha i prijetnji", navodi SDPBiH u saopćenju za javnost.

Izgubljene su dvije godine bez ikakvog napretka i bilo kakvih stvarnih pomaka. Nema niti jednog metra autoputa, nema obećanih radnih mjesta a nerad se pokušava prikriti mahanjem papirima, lažiranim statistikama i praznim obećanjima, dodaju iz SDP-a.

"Dužni smo javnosti reći da se FBiH nalazi u ozbiljnoj parlamentarnoj krizi, što dovodi do mnogih zastoja čiju cijenu plaćaju građani. Prisjetite se kako je malo zakona stiglo iz Vlade u proteklih pola godine, koliko je sjednica održano i koliko se dana i sati radilo. Odgađanje današnje sjednice Predstavničkog doma Parlamenta FBiH samo je još jedan od dokaza da je ovo čista parlamentarna kriza i potpuni krah parlamentarne većine koju čine SDA, SBB i HDZ", kaže se u saopćenju.