BiH
1

SDP i SDA idu na sastanak s Budimirom s poznatim stavovima

SRNA
Svetozar Pudarić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Svetozar Pudarić (Foto: Nedim Grabovica/Klix.ba)
Predsjednik Glavnog odbora SDP-a BiH Svetozar Pudarić potvrdio je Srni da će sutra na sastanku kod predsjednika Federacije BiH (FBiH) Živka Budimira ponoviti stav ove partije da nova federalna vlada treba da bude formirana u skladu sa parlamentarnom većinom.

"Naš stav je poznat i SDP traži deblokadu procesa formiranja nove vlade FBiH. Pretpostavljam da predsjednik Budimir ima neki prijedlog kako prevazići sadašnju situaciju u FBiH, jer u suprotnom ne vjerujem da bi tek tako sazivao sastanak predstavnika stranaka", rekao je Pudarić.

Pudarić je napomenuo da i predsjednik FBiH snosi odgovornost za pronalaženje rješenja trenutne situacije u FBiH.

Portparol SDA Erdal Selmanović potvrdio je Srni da će sutra na sastanku kod predsjednika FBiH Živka Budimira stavove ove stranke predstaviti Amir Zukić i Asim Sarajlić, koji će podsjetiti na činjenice koje su dovele do pokretanja procedure zaštite vitalnog nacionalnog interesa u Domu naroda federalnog Parlamenta na vanrednoj sjednici u petak 15. februara.

Predsjednik FBiH Živko Budimir sazvao je za sutra u podne sastanak sa liderima sedam paralementarnih stranaka u FBiH da bi se našlo rješenje za aktuelnu političku situciju koja je dodatno usložnjena nakon prošlonedjeljne sjednice Doma naroda federalnog Parlamenta.

Budimir je pozive uputio predsjednicima SDA, SBB-a BiH, SDP-a BiH, HSP-a BiH, HDZ-a BiH, HDZ-a 1990 i Narodne stranke "Radom za boljitak".