Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pa ne prave se zbakovi samo za strance. U ovoj zemlji žive i Srbi koji se koriste ćirilicom i tu treba da bude kraj svih polemika oko toga trebaju li ili ne trebaju natpisi biti i na ćirilici. Apsolutno sam za to da SVI znakovi u BiH budu na oba ustavna pisma i u RS-u na latinici i u Fedreciji na ćirilici. Da se zna Bošnjak sam :)
eto ja sam stranac. za tebe stranac. i razumijem cirilicu.
@sdp i ostali Ode li se kada u biblioteku? Pa, ebote, pola knjiga je na cirilici, ako nista u BiH je cirlica ravnopravno i sluzbeno pismo (zajedno sa latinicom), pa ne vidim zasto bi bio problem imati znakove i sa cirlicnim pismom. Znanje obogacuje. A papanima je i latinica previse, pola ih nepismenjakovica, a smeta im cirilica?! Odroni.
A, sta ako dodje velika grupa ruskih turista koji ne znaju latinicu?
sdpovci zupanija je neustavan naziv za kanton i to po presudi ustavnog suda, jer u dejtonskom sporazumu (i vasingtonskom) na hrvatskom jeziku pise kanton, a ne zupanija. Zupanije su u Hrvatskoj. Postujte ustav!!!! Toliko SELAM
nisam za vandalizam ,ali fakat cirilica...ma ko nju razumije od stranaca, pa ne mogu ni slutiti gdje da idu, ne treba na tablama majke mi. stvarno ok je poznavati jos pisama, ali izumire cirilica fakat, nije potrebna, nece niko citati ruske knjige ona velika djela su svakako prevedena na latinicu.