S imenima ministara
177

SDA predložila Mirzu Ganića za premijera Zeničko-dobojskog kantona

Piše: E. M.
Mirza Ganić (Foto: E. M./Klix.ba)
Mirza Ganić (Foto: E. M./Klix.ba)
Kantonalni odbor Stranke demokratske akcije Zeničko-dobojskog kantona danas je zvanično predstavio mandatara i ministre koji bi trebali biti izabrani na narednoj sjednici Skupštine ZDK čime bi bila formirana Vlada kantona.

Na osnovnu koalicionog dogovora Stranka demokratske akcije danas je jednoglasno za premijera Vlade Zeničko-dobojskog kantona predložila Mirzu Ganića, diplomiranog inžinjera saobraćaja i komunikacija iz Visokog, aktuelnog direktora BH Telecoma DD Sarajevo direkcije u Zenici i zastupnika u Predstavničkom domu Parlamenta Federacije Bosne i Hercegovine.

Za ministra obrazovanja, nauke, kulture i sporta predložen je Spahija Kozlić, prof. dr. sociologije iz Zenice, dok je za ministra poljoprivrede, vodoprivrede i šumarstva predložen Mirnes Bašić, diplomirani pravnik iz Kaknja.

Nebojša Nikolić, diplomirani ekonomista iz Zenice, predložen je za ministra pravosuđa i uprave, dok je za boračka pitanja predložen Fahrudin Čolaković, ministar politologije iz Olova.

Za Predsjedavajućeg Skupštine Zeničko-dobojskog kantona predložen je Ćazim Huskić iz Žepča.

Za sada još nije poznat termin naredne Skupštine ZDK kada bi i zvanično trebala biti potvrđena ova imena glasanjem, s obzirom da SDA sa svojim koalicionim strankama ima većinu u Skupštini ZDK.