Zastave na pola koplja
341

U Tuzli danas Dan žalosti zbog tragičnog ubistva Amele Čičkušić i njene djece

I. Sa.
Foto: A. K./Klix.ba
Foto: A. K./Klix.ba
U Tuzli je danas Dan žalosti zbog tragičnog događaja i gubitka života Amele Čičkušić i njene maloljetne djece A.Č. (9) i A.Č.(2).
Dan žalosti će biti obilježen spuštanjem zastava na pola koplja na zgradi Gradske uprave Tuzle, kao i na zgradama javnih preduzeća i javnih ustanova u gradu Tuzli.

U skladu sa Danom žalosti, na javnim mjestima se neće održavati programi javnog, kulturnog i zabavnog karaktera.

Također, neće se emitovati muzika u ugostiteljskim i drugim javnim objektima.

Podsjetimo, Mujaga Čičkušić je sjekirom usmrtio suprugu Amelu i njihovu djecu kako je pokazala obdukcija tijela.

Prema preliminarnim nalazima obdukcije, žena je imala veći broj povreda na vratu, glavi, licu i na drugim dijelovima tijela, nanesene i oštrim i tupim dijelom sjekire, što je izazvalo njenu smrt.

Shodno zakonskim odredbama, detalji obdukcionog nalaza djece, starosti dvije i devet godina javnosti neće biti poznati, ali su iz Tužilaštva TK potvrdili bezobzirnost, okrutnost i podmuklost pri izvršenju ovog teškog krivičnog djela.

"Brojne istražne radnje su u toku, tokom uviđaja i nekim drugim istražnim radnjama prikupljeni su brojni materijalni dokazi. Oni će biti predmet vještačenja u narednom periodu", kazao je glasnogovornik Tužilaštva TK Admir Arnautović.

U ovom kompleksnom predmetu posebno važnim se ističu biološka vještačenja i DNK analiza kojima će se utvrditi okolnosti trostrukog ubistva.