Zahtijevaju odgovore
181

SDA: Neka Elvedin Okerić objasni s kim se sastao i po čijim preporukama

I. S.
Foto: D. S./Klix.ba
Foto: D. S./Klix.ba
Klub zastupnika SDA u Skupštini Kantona Sarajevo naveo je kako određeni susreti predsjedavajućeg Skupštine Kantona Sarajevo Elvedina Okerića predstavljaju rizik po reputaciju Skupštine KS, ali i odnos Bosne i Hercegovine i Turske.

Kako su napisali, "Susret Okerića s kontroverznim biznismenom Tanerom Ayom, jednim od vodećih članova organizacije koja je u Njemačkoj zabranjena, kao i nedavni nerazjašnjeni susreti delegacije NIP-a u Turskoj predstavljaju rizik po reputaciju Skupštine KS i odnose dviju prijateljskih zemalja - BiH i Turske".

Smatraju da je Okerić bio dužan javnosti predočiti detalje navedenih susreta.

"Indikativno je da Okerić, koji je navodno imao preporuku za ovaj susret, nije o tome obavijestio javnost, iako predsjedava skupštinskom većinom koja se jedino i bavi Facebook promocijom", stoji u njihovom saopćenju.

Pozvali su ga da "konačno da suvislo objašnjenje po čijem nalogu, čijoj preporuci i s kojim interesom za Kanton Sarajevo je organizovao navedeni sastanak te na koji način zakazuje i održava svoje sastanke".

"Njegova smušena objašnjenja koja se kreću od toga da je imao preporuku za navedeni sastanak, preko pravdanja da on ne može provjeravati s kim se sastaje, do pohvala za svoje goste, te na kraju poziva da ih policija provjeri, budi sumnju da Okerić ima kvalitetno objašnjenje o ovom sastanku te stavlja veliki upitnik na njegov rad i namjere", zaključili su.