BiH
15

Savez poljoprivrednih udruženja ponovo dijelio proizvode građanima

FENA
(Foto: Feđa Krvavac/Klix.ba)
Predstavnici Saveza poljoprivrednih udruženja FBiH danas su ponovo besplatno dijelili poljoprivredne proizvode građanima na parkingu iza tržnice Markale u Sarajevu, nezadovoljni odnosom vlasti prema poljoprivredi.

Predsjednik Saveza Avdo Muslimović izjavio je da sličnom akcijom koju su organizirali prije dvije sedmice nisu postigli mnogo, jer predstavnici resornog i Ministarstva finansija nisu pristali na dijalog s njima.

Istakao je da će danas posljednji put pokušati stupiti u vezu s ministricom Jelkom Milićević, ministrom Šemsudinom Dedićem i premijerom Fadilom Novalićem kako bi postigli sporazum o isplati zaostalih poticaja iz 2014. i dinamici isplate za tekuću godinu.

Muslimović je rekao da samo traže poštivanje Zakona o poljoprivredi, Zakona o finansijskim podrškama i Zakona o izvršenju budžeta, čime bi njihovi problemi bili rješenI.

U suprotnom, naglasio je da će se organizirati i 20. jula fizički blokirati rad Vlade FBiH.

Predstavnici Saveza pokušali su pokloniti nekoliko poljoprivrednih proizvoda i ministrici Milićević, ali im je rečeno da ona nije u zgradi Ministarstva finansija jer je u toku sjednica Vlade FBiH.