BiH
0

Sastanak lidera "četvorke" sljedeće sedmice

FENA
Božo Ljubić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Božo Ljubić (Foto: Feđa Krvavac/Arhiv/Klix.ba)
Sastanak lidera "četvroke" na kojem bi trebalo biti razgovarano o implementaciji presude u predmetu Sejdić-Finci trebao bi biti održan naredne sedmice.

"Sastanak je planiran za sljedeću sedmicu, vjerovatno u utorak u Sarajevu, ali još uvijek nije precizirano ni tačno mjesto, ni satnica, ali po svoj prilici će biti u utorak sastanak lidera četiri stranke", kazao je danas Agenciji Fena predsjednik HDZ-a 1990 Božo Ljubić.

Dodao je da su početkom ove sedmice osobe političko-tehničkog profila iz njihovih stranaka pokušale doći do određenog modela. Međutim, kazao je, očito model se mora dogovoriti na nivou lidera političkih stranaka.

"Pored modela koji smo mi već prezentirali u Parlamentu i modela o kojima smo govorili javno i jedna i druga stranka, HDZ 1990 i HDZ BiH, to jeste stručnjaci iz dvije stranke političko-tehničkog nivoa rade sa ustavnim stručnjacima na još jednom modelu koji do sada nije bio na stolu. Tako ćemo u utorak doći spremni sa različitim opcijama i sa očekivanjem da na tom sastanku dogovorimo model da bi onda stručnjaci četiri stranke taj model mogli pretočiti u amandmane", kazao je Ljubić.