"Neka visi Pedro"
244

Sarajlić nakon presude: Je li društvo bolje nakon ovog procesa? Uvjeravam vas da je gore

V. K.
Asim Sarajlić (Foto: I. L./Klix.ba)
Asim Sarajlić (Foto: I. L./Klix.ba)
Bivši funkcioner SDA Asim Sarajlić obratio se medijima nakon oslobađajuće presude u predmetu "Asim Sarajlić i ostali" pred Općinskim sudom u Sarajevu.
Nakon izlaska iz sudnice, Sarajlić je izjavio kako je jasno da je organizacija bila na suprotnoj strani, a ne na njegovoj.

"Ko je pratio suđenje mogao je vidjeti iskaze Semira Efendića i Velida Tvrtkovića i uvjeriti se da je zapravo organizacija bila na drugoj strani. Da je Muhamed Šehović doveden u zabludu, da bi se došlo preko Sabahudina Delalića do mene. Prije tri godine podnio sam ostavku na sve pozicije u stranci, uslijedile su sankcije SAD-a"

Također, postavio je pitanje da li je društvo bolje nakon njegove ostavke.

"Da li je društvo bolje ostavkom Asima Sarajlića i završetkom ovog procesa? Da li su na političkoj sceni bolji momci? Ja vas uvjeravam da je gore. Ono što se danas radi s trgovinom mandatima, davanjem poslova, namještanjima je puno dramatičnije i nažalost stanje u društvo je puno gore", pojasnio je.

Nakon toga, Sarajlić je citirao naslov pjesme iz sedamdesetih godina "Neka visi Pedro". Riječ Pedro u ovoj pjesmi postala je sinonim za žrtvenog jarca.

"Neka visi Pedro. Visio je Asim Sarajlić. Pitao sam vas. Ko to danas 'završava' ruke? Ko danas puni kabinete? Rade to neki drugi. Asima nema već tri godine u tom prostoru, a stanje je puno gore", izjavio je Sarajlić.

Na kraju, uputio je zahvalnicu i stranci, ali i članovima porodice.

"Časno smo se nosili u ovom predmetu. Hvala Bogu, stranci, porodici i svim prijateljima koji su stajali iza mene", zaključio je Sarajlić.