Komentari (58)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nema napretka dokle god budemo mogli za cenera završtiti prolazak kroz crveno. Jadno i čemerno.
Za redakciju klix-a Posto sam danas procitao komentar jednog posjetioca (i odgovorio sam mu), kako ste mu blokirali neki profil a taj se isti odmah ulogovao na drugi profil, i napisao kako ce napraviti 100 profila, a sad ih sigurno ima vise jer se odmah ulogovao na drugi, postoji bojazan da iza ovakvih profila i slicnih, koji u svojim komentarima napisu samo kmeeee ili bleee, ili heeelp isl, da su to ustvari jedna ili dvije osobe sa vise profila, a koji za cilj imaju da naruse ugled i posjecenost naseg portala klix, i da su to osobe iz nekog drugog portala iz zemlje ili regiona, koji ne mogu da se pomire sa cinjenicom da je klix-portal nezavisan, da ne podrzava niti jednu politicku partiju, i ono sto njima najvise smeta je sigurno da je klix najposjeceniji portal u zemlji i regiji, i zato se bojim da su ovo placenici ili cak uposlenici nekih portala iz zemlje ili regije, i da na ovaj nacin pokusavaju na nanesu stetu i ugledu ovom portalu, pokusavajuci na ovaj nacin da komentari postaju besmisleni, a da vecinu posjetilaca ovog portala odbiju sa svojim gnusnim komentarima. I na kraju znajuci da u klix-u rade profesionalci,nadam se da ce te na vrjeme reagovati i ne dozvoliti drugima da sruse ugled i reputaciju ovog portala i da cete i dalje biti Nr.1 u zamlji i regiji.
U klix-u rade profesionalci??? ha ha ha
Puno je filmova o ljudima koji uzimaju pravdu u svoje ruke. Sa ovakvom policijom, tužilaštvima, sudovima, samo je pitanje dana kada će se neko "latiti mača"...
Thorin pa sta drugo i ocekivati, neko ti uzme tvoje najmilije i hoda po gradu ko da nista nije bilo. Ja samo ne znam kako se ovi ljudi suzdrze od toga.
Ne znam smiling, ne daj Bože nikome takvo nešto.
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Same po sebi čak i vrlo rigorozne kazne daju ograničene rezultate Mnogo je stvari koje se moraju istovremeno uraditi. Umije li neko da objasni zašto je u Sarajevu istovremeno ZELENO pješacima i vozačima (pri skretanjima udesno i ulijevo), čak i na vrlo frekventnim semaforiziranim raskrsnicama? To je kao zbog bržeg odvijanja saobraćaja ali su česta ugrožavanja pješaka, škripa kočnica vozila iza, pa i nalijetanje, da ne govorimo o "pametnjakovićima" koji nasilnički TRUBE čim je vozilo ispred usporilo. U Sarajevu većina vozi "na pamet" na "sarajevski način" rutinski i tek se razlika primjeti vožnjom po drugim gradovima. Ima i konfuznih raskrsnica kao ona kod pekare AS u Hrasnom. Tek malo zakrivljena strelica ukazuje da je otvoreno ili zatvoreno prema Vracama. To treba otklanjati i dovoditi u nivo standarda.
Mogao bi narediti i policiji da više kontrolišu i kažnjavaju nesavjesne vozače. Napravi analizu koliko je izdato prekršajnih naloga vozačima v ozila skupljih od 30000,00 KM
Zar glavonja nije dao ostavku?
zasto im se ne odredi pritvor, oduzmu vozačka i pasoš da ih ne šalju ekspresno vani npr Njemačku kao pojedini što rade sa svojom hairli djecom, već im ispitaju i puste i naravno da će uhvatiti fursat nema pritvora, i ako dobije kaznu to je biti uslovno i to veliko možda a oni lome i ubijaju ljude aferim vlasti da polome ili ubiju nekog vašeg odmah bi se digli
Ovo je slucaj drzava sa svojim zakonima ,kad treba da se usvoji zakon o primanjima poslanika i politicara usvoji se isti dan ,ekspresno,za sve drugo vazi njihovo omiljeno pravilo da je zakon u,, proceduri '' .
Sve dok je najniza kazna u BiH 30KM, ovdje nece biti sigurnog saobracaja, Dajte kaznu npr za pojas 200KM i k.u.r.a.c ce neko sjest u auto da se ne veze, takodje i za druge stvari.. Pojas sam samo naveo kao primjer.. Al jok, to lopovima u vlasti ne odgovara jer niko ne bi pravio prekrsaje i niko ne bi placao..
Ko jos postuje pjesacki prelaz.Jednom sam stao na prelaz da pustim pjesake,cekao cak 5 minuta da neko stane sa suprotne strane.A tada je bio vasar,velika guzva,napravio iza sebe kolonu barem 40 vozila. Zamislite kada vam svi sviraju :D Poostriti kazne,malo policajce u glavu da se nauce pameti.Jedino rjesenje je enormno velike kazne ili oduzimanje vozacke.Mi sto glup narod,necemo se nikada nauciti pameti. Samo nene voze ispod 60,pa cak policija ide preko ogranicenja.
Cuo sam mnogo glupih clanaka zakona, no ovaj je takva papazjanija, koja nista ne rjesava. Jedino sta ce biti to je da cu ja popiti pivu i guslati 40 na sat i dobijati kazne. Treba uvrstiti obijesnu voznju, a to nema nikakve veze sa alkoholom niti drogama, jer su one vec zakonskom regulativom rijesene. Jel to sada treba ponavljati? Reci sta je obijesna voznja, i reguliraj visestruke prekrsioce zakona, bilo u saobracaju bilo u pucnjavama. Onaj tko puca po gradu ce i divljati po gradu, nije bitno jel ubija pistoljem ili autom!!!!
a sto ne kaznjavate pjesake koji se ponasaju ko stoka pa prelaze cestu gdje nema ocrtn pjesacki prelaz i sto prelaze cestu iako imaju crveno svjetlo,, sta ste napali samo na vozace i pjesaci su ucesnici u saobracaju a ne postuju pravila,,,
I sadašnji Zakonski okvir je jasan i nedvosmislen, pitanje je kako se SPROVODI. Objesnih i nasilnih vozača na Sarajevskim ulicama je na pretek. Pećanac mora da preorganizuje policiju a ne da predlaganjem "novih zakona" osigurava alibi i odlaže urgente probleme. Nakaradno je razmišljati samo o represiji i "državi zatvora", već se ozbiljno baviti PREVENTIVOM. 2-3 dano-noćne mobilne patrole sa neupadljivim vozilima bi zasigurno suzbile bahatost i saobraćajne siledžije za samo 2 sedmice intenzivnog rada. MUP treba da pozove građane da prijavljuju BAHATOST u saobraćaju na 122. Bilbordi pored puta bi "nazovi 122" bi bili od velike koristi!
Mas-mediji, uključujući i portale, bi trebali posvetiti prostora stručnjacima psiho-socijalne struke da objasne otkuda ovolika netrpeljivost, nervoza i nasilje u saobraćaju. Vozači na putu moraju shvatiti da su im drugi vozači "drugovi na drumu" "saputnici" a ne ljuti suparnici koje treba pregaziti ...Pooštravanje kazni uz NEDOSLIJEDNU primjenu u našim uslovima, samo pojačava frustracije i stvara nove probleme. Mnogi neopravdano precjenjuju moć kazne u odnosu na konstantnu preventivu.
Ministaru unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo Nerminu Pećanac! JADAN LI SI TI COVJEK, CIM KORISTIS NECIJU ZALOST DA SE PROLONGIRAŠ ZA IDUCE IZBORE! A ljudi, slijepi i glupi i ne vide da ce sad sve stranke i njihovi lideri iskoristiti ovaj slucaj, kako bi privukli paznju gradjana. Sta kasnije !? Od srca porodici Dovadzija zelim puno sabura, jer izmedju redova ovdje se vide neciji ''uzvišeni'' ciljevi.
madam, "prolongiras" ne znaci sto i "promoviras". Prolongirati je odgoditi :)
@Crncuga Moja greška, mislila sam na promociju*. U svakom slucaju hvala na ispravci, kad sam objavila tek sam vidjela :)
Nova atrakcija u Sarajevu "udaranje pjesaka".
Pitanje je za gops. ministra, Sad !
...ministre, jarane...vožnju u gradu, iznad 80, tretirati kao pokušaj ubistva, jer to i jeste.
http://www.youtube.com/watch?v=VaUasDL3bS8 Valjda se necemo svi morati ovako ponasati ako zelimo bezbjedno preci na drugu stranu ulice,naravno na pjesackom prelazu ???