Komentari (71)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
citava bih je jedna ogromna deponija ako cemo iskreno. nema te livade i potoka da nema makar jednu flasu il kesu u nekom zbunu.
Trebao bi neko iz Klixa zaroniti u septicku jamu i i to snimiti - da vidimo.
Grad Sarajevo i kanton može u razumnom roku trajno rešiti upravljanje otpadom O2E reciklažnom tehnologijom www.o2e-group.com , implementacijom samoodržive fabrike, bez ekonomskog rizika, bez stvaranja otpada ( deponija) bez emisije štetnih materija i gasova u saradnji sa O2E Recycling Technologies Ltd.: 100% reciklaža, 100% konverzija, 100% novi proizvodi : gorivo, el.energija, compost, organsko đubrivo, organska hrana + sekundarne sirovine, + 100-160 direktnih novih radnih mesta
sve se nema a svaki dan 500 tona smeca
Potok Buca Mara Salvatruca..
sjecas li se bakira kad je slago da ce napraviti spalionicu i tako zagrijavati pola grada, i to besplatno...
Ko ce se sjetiti svih bakirovih lazi ahaha..On jedino laze i krade..
ma hajd, pa sta sad,neka nas truju, bitnije su 90e i ustase balije i cetnici
Sarajevo je jedna velika deponija!
Moram priznati da izgleda ipak cisto i uredno, deponija okruzena zelenilom, ipak se vodi racuna o zastiti okoline. A smece se mora negdje odlagati.Mi smo siromasna zemlja da mozemo sagraditi palionice smeca koje proizvode elektricnu energiju. Ali nadam se u buducnosti bice i to.
"A smece se mora negdje odlagati." Samo veoma mali dio smeća se _mora_ odlagati. Velika većina se može reciklirati ili spaliti. "Mi smo siromasna zemlja da mozemo sagraditi palionice smeca koje proizvode elektricnu energiju." Ne moraju odmah proizvoditi struju (mada ni nije to bogzna koja tehnologija), većina spalionica funkcioniše kao toplane. A da nema ni toga, šljaka (proizvod sagorijevanja) se može koristiti kao građevinski materijal.
dnevo proizvodite jedan kilogram otpada, vidite koliko placate. zaprepastit cete se. na svemu se pljacka !?
Ne znam baš za onaj 1 kg. Prema preliminarnim rezultatima popisa, čitav kanton Sarajevo ima oko 430 000 ljudi, tako da ako je 500 tona dnevno samo iz Sarajeva, biće u stvari dosta više po osobi. (Što mi je dosta čudno jer nema šanse da _pojedem_ 1 kg dnevno tako da čak da svaka namirnica ima isto po težini ambalaže kao i stvarnog proizvoda, ne bih uspio da skupim toliko za jedan dan. Jest da ima i ambalaže od odjeće, higijenskih proizvoda i sl., ali takve stvari ne kupujem ni blizu svaki dan.)
Znači od toga su svi Bućapotočari...
voooooooov i sta sad?! dajete slike sangajske deponije da prosjecan bosnjo padne u nesvijest
Prelijepo izgleda iz zraka
gledam na ovoj 4. slici kao da se neko zajebavao kad je pravio put
Bosna je zemlja prepuna cari,minskih polja i mutne vode
Zakopavamo pare jarane u zemlju , to samo mi mozemo , hiljade ljudi bi moglo zivjeti od otpada.
Posadili sljive i jabuke na zemljistu zagadjenom ko zna cime i gdje nema nikakve reciklaze smeca. Mogu misliti kako su zdrave a ne bi me iznenadilo i da ih pocnu na pijaci prodavati.
@Alien66....,Oni to dječijim vrtićima doniraju ...