Vanredna sjednica Vlade KS
0

"Sarajevogas" i "Toplane" čine sve da održe sistem grijanja

FENA
Vlada Kantona Sarajevo danas u popodnevnim satima počela je vanrednu sjednicu u povodu teške situacije nastale obustavom isporuke prirodnog gasa Bosni i Hercegovini od ruskog isporučioca.
  • Kriza nastala proteklih dana smanjivanjem dotoka gasa u potpunosti je stavila u funkciju sve kapacitete preduzeća "Sarajevogas" i "Toplane" da se održi sistem grijanja u Sarajevu, saopćeno je iz Pres službe KS-a.

Vlada KS-a će i dalje činiti sve što je u njenoj moći da da punu podršku radu ta dva preuzeća čiji radnici na terenu poduzimaju sve kako bi građani Sarajeva lakše podnijeli posljedice ove vanredne situacije.

Kako je popodnevnim satima ruski isporučilac u popunosti prekinuo isporuku gasa BiH, mandatar Vlade KS-a Besim Mehmedić i ministar prostornog uređenje i zaštite okoliša u Vladi KS-a Abid Jusić informirat će premijera FBiH Nedžada Brankovića o poduzetim mjerama koje čine Vlada KS-a i njena javna preduzeća u uslovima obustave isporuke plina i funkcioniranja sistema grijanja na području Kantona Sarajevo.