BiH
1.5k

"Sarajevo votes Clinton": Skup podrške Hillary Clinton ispred Katedrale

Klix.ba
Uoči predsjedničkih izbora u Sjedinjenim Američkim Državama, kada su sve oči svijeta uprte u Hillary Clinton i Donalda Trumpa, u Sarajevu je zakazan skup podrške Clintonovoj.

Građani ove zemlje i grada Sarajeva pozvani su da u subotu 22. oktobra budu ujedinjeni u pružanju podrške Hillary Clinton za predsjednicu SAD-a ispred sarajevske Katedrale. Organizatori prijateljske kampanje "Sarajevo glasa za Hillary Clinton" poručuju da će svi zajedno svojim simboličnim potpisom poslati poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svijet.

"Sjetimo se kada je ne tako daleke 1996. godine kada smo trebali svu podršku ovog svijeta Hillary zajedno sa svojom kćerkom Chelsea Clinton i još nekoliko javnih osoba organizovala posjetu dobre volje BiH. Hillary je u BiH dolazila kao senatorka, kao državna sekretarka SAD-a, kao građanka i kao prva dama SAD-a, a upravo je naša zemlja bila prva stanica njenim zvaničnim posjetama Balkanu. Njene poruke mira, riječi podrške i nastojanja da svjetskoj političkoj sceni približi BiH ne trebamo zaboraviti i zato neka ovo bude naša ruka prijateljstva za prijatelja naše zemlje. Budimo Sarajevo kakvo jesmo i još bolje. Budimo Bosna i Hercegovina zahvalna i prijateljska. Pokažimo svijetu da Sarajevo glasa za Clinton i pozovimo građanke i građane diljem BiH da učine isto", navodi se u pozivu.