BiH
1.5k

Grupa građana u Sarajevu podržala Hillary Clinton, za potpis dobijali prigodne majice

Klix.ba
(Foto: Edin Hadžihasić/Klix.ba)
Ispred sarajevske Katedrale u subotu popodne održan je skup podrške za Hillary Clinton, a u sklopu njene kampanje za predsjednicu Sjedinjenih Američkih Država.

Organizatori kampanje "Sarajevo glasa za Hillary Clinton" poručili su da "svi zajedno svojim simboličnim potpisom šaljemo poruku ljubavi i poruku prijateljstva u svijet".

Od početka skupljanja potpisa pored štanda "Sarajevo glasa za Hillary Clinton" zaustavilo se stotinjak građana glavnog grada Bosne i Hercegovine. Reporter portala Klix.ba saopštava da su štandom posebno oduševljeni turisti, te da su svoj potpis dali i građani čija djeca žive i rade u Sjedinjenim Američkim državama.

Nakon potpisa podrške za kandidatkinju za predsjednicu SAD-a iz reda Demokratske partije, građani su na poklon dobili po jednu majicu sa likom nekadašnje Prve dame i državne sekretarke Sjedinjenih Američkih Država.

"Sjetimo se kada je ne tako daleke 1996. godine Hillary zajedno sa svojom kćerkom Chelsea i još nekoliko javnih osoba organizovala posjetu dobre volje BiH. Hillary je u BiH dolazila kao senatorka, kao državna sekretarka SAD-a, kao građanka i kao prva dama SAD-a, a upravo je naša zemlja bila prva stanica njenim zvaničnim posjetama Balkanu", navode između ostalog organizatori skupa.

Sličan skup, ali ovoga puta u istočnom Sarajevu, bit će organizovan za republikanskog kandidata Donalda Trumpa. Podrška je najavljena za nedjelju u 18 sati na prostoru parka Gavrilo Princip.