BiH
447

Objavljen tekst pisma koje će građani Sarajeva potpisati kao znak podrške Hillary Clinton

Klix.ba
Foto: EPA
Foto: EPA
Ispred Katedrale Srca Isusova sutra će biti organiziran simboličan skup podrške građana Sarajeva kandidatkinji za predsjednicu SAD-a Hillary Clinton.

Građani Sarajeva sutra će imati priliku potpisati pismo podrške, koje će kandidatkinji Demokratske stranke za predsjednicu SAD-a biti dostavljeno u narednih nekoliko dana.

Pismo koje će građani imati priliku potpisati prenosimo u cjelosti.

"Poštovana gospođo Clinton, draga prijateljice,

Iako znamo da građani Sarajeva imaju neznatan, ako ikakav, uticaj na predsjedničke izbore u Americi, nadamo se da će naša podrška Vašoj predsjedničkoj kampanji odjeknuti svijetom. Slobodno i mirno Sarajevo jedna je od mnogih Clintonovih zaostavština, a oni koji žele učiniti Ameriku velikom ponovo, trebaju znati da je jedina velika Amerika, Amerika sa Hillary Clinton u Bijeloj kući.

Prijeteći glas kampanje sa predsjedničkih izbora 2016. godine svakako odjekuje svijetom. Ovaj glas govori o mržnji, ratnim zločinima, svemu osim o vrijednostima koje vjerujemo da Sjedinjene Američke Države zastupaju kao lider slobodnog svijeta.

Poštovana Državna Tajnice, pred Vama je težak zadatak. Pokazat ćete svijetu da Sjedinjenje Američke Države predstavljaju više od tog zlokobnog glasa. Mi, dole potpisani građani Sarajeva, smo uz Vas, poštovana Državna Tajnice, kao što ste Vi, mnogo puta, bili uz nas. Zajedno smo jači i zajedno ćemo pobijediti, kao što to uvijek učinimo.

Sarajevo glasa za Clinton. S poštovanjem, Građani Sarajeva", navodi se u pismu koje je već pripremljeno za simboličan potpis.