Glavno šetalište
107

Sarajevo: Šetnja Ferhadijom opet je rizična jer se fasade ponovo obrušavaju

S. Š.
Foto: Klix.ba
U sarajevskoj centralnoj ulici Ferhadija ponovo je došlo do obrušavanje fasade. Na svu sreću, ovog puta niko nije povrijeđen.

Ferhadija je mnogim posjetiocima Sarajeva polazna tačka kod obilaska grada, a i same građanke i građani nerijetko vole prohodati ovom centralnom ulicom. Međutim, u posljednje vrijeme kao da to sa sobom nosi određene rizike jer konstantno dolazi do obrušavanja fasade na jednom od objekata koji se nalaze u ulici.

Tako je danas ponovo došlo do padanja komada fasade, ali na svu sreću niko nije povrijeđen, što je bio slučaj kada je u februaru također došlo do obrušavanja fasade, a jedna starija gospođa zadobila teške tjelesne povrede.

Tim povodom se tada oglasila gradonačelnika grada Sarajeva Benjamina Karić koja je povrijeđenoj građanki poručila da tuži odgovorne te da će joj Grad Sarajevo pružiti svu potrebnu pravnu pomoć.

U međuvremenu, dok se, i ako se, pravni procesi vode, prvenstveno bi se trebale sanirati sve moguće opasnosti po posjetitelje i prolaznike Ferhadije.