Komentari (54)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
boga ti pitaj čime su njih pelcovali :)
ma normalna reakcija kod ove vakcine. od 200 ucenika, 10-15 ce ispoljiti simptome slicne gripi, nije nista strasno.
Clav ne prosipaj suplju, normalno je da poslije vakcine poneko dijete dobije povisenu temperatur ali ne i da zavrse sa simptomima trovanja(po mojoj informaciji) u bolnici.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Pa naravno. Faramaceutska mafija prodaje testne uzorke (po cijenama pravih vakcina) u zemlje 3.svijeta poput BiH, Zambije, Angole... Mi smo svi dobro živi šta nam se sve dešava!
ovo cak mozda i nije vakcina protiv onoga za sta oni misle da su primili ! Bog zna sta se sve testira ovako na nasem narodu zato im ja kazem mani se Apoteke !
ŽAO MI DJECE ALI O NAŠIM MUDRIM GLAVAMA, SPECIJALISTIMA I STRUČNJACIMA HAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAHAAHAHAHAHAHAHAHAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAAA NE MOGU DALJE OD SMIJEHA, I JAKO MI JE ŽAO ŠTO DIJETE ONOGA KO JE STAVIO POTPIS, AMINOVAO,, DA SEO OVO SRANJE POČNE DAVATI NAŠOJ DJECI NIJE PRIMILO OVO UBOJITO SREDSTVO PA DA TAJ ODGOVORNI I STRUČNI PAMETNJAKOVIĆ VIDI ŠTAJE MUKA.
TOLIKO O BZIRI ZA OBIČNOG ČOVJEKA, TOLIKO O STRUČNOSTI MEDICINSKIH RADNIKA, TOLIKO O LJUDIMA KOJI SU POSLIJE RATA ZAVRŠILI VISOKE ŠKOLE U OVOM SLUČAJU MEDICINU. SVE JE OD KADA JE STAO RAT U OVOJ ZEMLJI, DAKLE, SVE JE OVDJE ,,HODI MI DOĐI MI,, OVDJE NEMA VIŠE STRUKE, PAMETI, POŠTENJA, KVALITETA, I ŠTO JE NA NAJ NAJ TUŽNIJE NEMA VIŠE ALI APSOLUTNO NEMA EMOCIJE. POSTALI SMO APARATI KOJI HODAJU ZEMLJOM. KO MOŽE NEKA SE POMIRI SA TIM A ONIM KOJI NE VJERUJU U OVO PORUČUJEM DA SAM JA SAMO OPTIMISTA SA OGROMNIM ISKUSTVOM.
ja odkad sam ovdje dosao fala bogu nisam primio nijednu vakcinu ni osnovnoj ni u srednjoj hah
Uostalom šta nam ima biti čudno išta oko ovih vakcina kada skontamo da je jedan Esad Radeljaš vrhovna instanca za njihovo nabavljanje. Uostalom, većina je glasala za one koje su ga tu i postavili.
Strašno je da se ovako nešto dogodilo?! Da li iko kod nas kontroliše šta sadrže vakcine?! Vjerujem da ne, jer mi smo siromasi koji nemamo ništa i koji uzimaju sve šta im se ponudi, bez ikakve kontrole. Ko zna od koga je i za kakve male pare uz posebne privilegije nabavljena ova vakcina da se vrši pokus u BiH, najsiromašnijoj zemlji u Evropi. Nije nikakva tajna da su se svi opiti uvjek vršili u siromašnim zemljama. Sva nekvalitetna i sumnjiva hrana je završavala u siromašnim zemljama. Ko zna šta se sve djeca tokom ovih godina davalo u vakcinama. Neki imaju reakcije odmah, a neki će reakcije kroz ko zna kakve bolesti osjetiti mnogo kasnije. Hrabri samo o tome pričaju, a pohlepni ih ušutkivaju. Vakcinisati se, ili nevakcinisati pitanje je sad??? Vakcina je mać sa dvije oštrice. Strašno je i primit i ne primiti je! Želim djci brz oporavak bez ikakvih posljedica. Ovako nešto ne smije proći nekažnjeno. ZDRAVSTVO JE ZAKAZALO I MORA ZA OVO DA ODGOVARA!!!
Da nisu koristili vakcine kojima je istekao rok upotrebe ili koje su nepravilno skladistene? Sreca pa nema smrtnih slucajeva.
Prvo kao jedan od roditelja djece koje je zavrsilo na infektinoj klicini da Vas malo preciznije upoznam. Nije vakcinisano 200 djece, nego 2 razreda Medicinske skole Bjelave. Radi se o IV-a i IV-b. Radi se o cirka 65 djece.Od tih 65 pomoc je zatrazilo 34 ucenika. Sinoc do 21 sat uprava skole je bila ma infektivnoj klinici. Znaci 50% djece je zatrazilo pomoc. Ovde se obmanjuje javnost. moja prica se moze provjeriti na infektivnoj klinici o broju djece primjeljen i o djeci koji su zavrsili zadrzani na lijecenju. Pojedina djeca su zadrzana i na intezivnoj njezi, ali je obrazlozenje da nemaju kreveta slobdnih Cijeli dan zovem skolu niko se ne javlja. katastrofa a ovo samo u Sarajevu moze bit.
To je skoro 60%! Citam obustavili vakcinaciju antitetanusne vakscine (wtf?!) Molim vas, roditelji, tuzite ih!!!
Cijeli dan zovem skolu. Samo jednom se javila neka zenska osoba, kada sam pitao sta su po tom pitanju poduzeli, odgovor je bio da se ona slucajno javila. napitanje dal mogu znati ime samo mi je poklopila slusalicu, a u razgovoru sa drugim roditeljima i njima se isto desava cijeli dan
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Mani se vrti a nisam vakcinisan .....
Ma jok., yebe mi se .....
Neko je spomenuo kontrolitis , a i ove iz anti-vaxxers , njihovo maslo 100% , samo je tuga sto zloupotrebljavaju djecu za svoje majmunluke ...
Ovo su sve normalne postvakcinalne reakcije: http://www.webmd.com/vaccines/tdap-vaccine-for-adults?page=2
Mene samo interesuje da li ovi doktori vakcinisu svoju djecu.
Ovo su garant neke vakcine iz Čehoslovačke?
Da nije, ne daj bože, kontrolnitis? Šalim se, naravno. Vakcine bi trebale biti acelularne i ne bi trebale imati bili kakve nuspojave. Ali opet, puno je riječi 'trebalo' u rečenici.
Ma katastrofa je to sto su zdravstveni radnici govorili mojim prijateljima da znaju simptome I da glume...e pa ako glume grcenje misica I ubrzan puls onda ne znam :S
opet neko digo lovu
jes jes dobro si