Pod istim krovom
0
Samo se činjenje ne oprašta
Komentari (26)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Vidis mi tebe odmah jesmo,
Pa gdje ste Svedi, Njemci, Francuzi. Nisam vas odmah prepoznao
a zemlje na balkanu su pune djubreta onog najgoreg, naopako posadenog
u losoj zemlji i najbolji korijen ne izraste, bolje je kada se presadi...
Tacno, ima jos trava, pa i zemalja al repe bez korijenja nigdje
@ @@@@Pipo:\"Gdje je tu BiH u priči? To je zemlja koje više nema. Nije li vrijeme da se pojedinci konačno pomire s tim? Evo buraz kako se mi lijepo slažemo, demokratski, kontaš, a ? \" --- Ne bih se slozio samo u jednom malom i bezznacajnom detalju. Ti to zoves pricom. Ja se samo bojim da to nece vise biti prica nego za ostalice klasicna grcka tragedija, a za ostale, koji to mirno gledaju izvana, tek komedija apsurda. A na ono samo idi ko te j..e moze Bosna i bez tebe, odgovorio bih stihom: \"Ima i drugdje trave rosne Moze svijet i bez Bosne\" ili da citiram staru pjesmu: \"Ima jos mora Ima zemalja (u koje mozemo bez viza op. aut.) Ima jos vina Koje valja\"
\"Gdje je tu BiH u priči? To je zemlja koje više nema. Nije li vrijeme da se pojedinci konačno pomire s tim? Evo buraz kako se mi lijepo slažemo, demokratski, kontaš, a ?\" Nama kojih vise nema \"u toj prici\" (citaj: \" zemlji\") to sve manje bitno. A zasto bi i bilo bitno kako ce se zavrsiti jedna prica iz koje smo mi ionako izbrisani? Ako se moze izbrisati dojucerasnje komsije iz \"price\" u stilu otisao si se, ko te j..e, moze Bosna i bez tebe, svodeci stvarne razloge odlaska na trenutna politicki podobna obrazlozenja (da se racionalizira krivnja i umiri savijest), pa to prihvate oni koji su ostali, usvajajuci kao normalna ta i takva pravila igre, zasto oni koje su izbacili i odbacili ne bi mogli odgovoriti u istom stilu, te produziti dalje kao dio neke druge price? Kad ste vec nas od dojucerasnjih susjeda \"unaprijedili\" u nesto poput turista, koji ne moraju ni dolaziti, ali neka slobodno samo posalju pare, sad je na vama \"ostalicama\" da zavrsite pricu.
Najteže će se biti riješiti ovih novokomponovanih poslijeratnih\"novinara\" ala Burić,samozvanih \"eksperata\" za sve i svašta,a u stvari diletanata i sveopših neznalica i nepismenjakovića.Oni bi da vladaju, da odlučuju ko je dobar ko ne.Seru o fudbalu,politici,kulturi,državi,ekonomiji,partijama,religijama i svemu pod kapom nebeskom i nameću agresivno i netolerantno svoje budalaste sdpovske fantazmagorije.Užas.
prave patrijote su bile tu kad je bilo najteze i kad smo branili sebe i samo sebe a zauzvrat opljackali drzavu koju cemo volit dok ima sta ukrast a ne vovi dijasporci po svjeckim zemljama
@@@Pipo 01:22 \"Gdje je tu Jugoslavija u prici? To je zemlja koje vise nema. Nije li vrijeme da se pojedinci konačno pomire s tim?\" ... Gdje je tu BiH u priči? To je zemlja koje više nema. Nije li vrijeme da se pojedinci konačno pomire s tim? Evo buraz kako se mi lijepo slažemo, demokratski, kontaš, a ?
To je to.
Ma nije problem sto smo \"postali\", nego sto smo , kao sto je neko vec rekao, od n a c i j a napravili profesije, a jacinom medunaciJonalne mr z nj e mjerimo nekakav kvazi-patriotizam.
Hej primitivac, Kada smo od Sarajlija postali S r b i, H r v a t i i B o s nj a c i, sve je otislo u...PM.
Lojavi majmune pisi o toru u kojem zivis i kojem pripadas, samo zbog ovakvog pisanja a da ne govorimo o lojavoj politici treba vam zabranit da idete iz grada u grad a ne u druge zemlje...
Ma kakav Zlobo. Taj nije nikada ni bio za S.F.R.J. nego je sanjao jedino i samo v.e.l.i.k.u. S.r.b.i.j.u., da bi se na zalost, taj njegov san pretvorio u nosnu moru za sve nas. Ne krivi pogresnog covjeka Pipo.