Komentari (165)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Najgore je što će narod biti ponosan što vlast ne poštuje sopstvene zakone. Ovce ne znaju kolika se opasnost krije u tome i da je pitanje dana kad će svako doći na red da ga na.guze. Nema važnije stvari od insistiranja na poštivanju zakona. Ne kažem da je naša vlast bolja.
nije ovo prvi put da se odluka Ustavnog suda ne postuje. Ne postuje je ni taj isti Bakir i SDA kad im ne odgovara (kao za Mostar). Kad kome odluka odgovara onda se poziva na pravnu drzavu.
Bravo za mog proferova Sadikovića. Veliki čovjek, intelektualac i čovjek koji umije prenijeti znanje studentima. Hvala Vam profesore za sve što ste nas naucili....
pA STA I DA SE PROMIJENI USTAV, MORA SE PTATI I RS I HZ ZA SAGLASNOST, ŠTO SE MOŽE DOBITI SAMO AKO NJIMA ODGOVARA.
popalili sve dzamije po banja luci i kazu sto se samo nama srbima sudi. sve u ovoj nakaradnoj tvorevini je vjestacko jer je nastalo na genocidu i krvi nevinih zrtava. Sto se ne zale na odluku evropskom sudu, pa znaju da bi bila ista presuda jer taj praznik je diskriminirajuci.
Pitanje za tzv eksperta Sadikovica Navedite mi bar 1 (samo jednu) drzavu u svijetu,na kugli zemaljskoj,koja ima ustavni sud dakle najvisi zakonodavni organ,a da u njemu sude sudije koje nisu drzavljani te iste drzave.i ja cu reci da ste sve upravu.Naravno da ne postoji.To je kvazi politicki sud,koji je nametnut i u njega intstalirani stranci da vazda budu ta prevaga u bosnjacku korist,kako bi se ova drzava bilo kako pa i nelegalnim sredstvima odrzala.Prema tome Sadikovicu odluke suda koji je nelegalan i nelegitiman su i same nelegalne i nelegitimne,pa se samim tim nece ni provoditi
Opet je terminologija iz Daytona unijela drasticne greske. RS ima pravo da slavi bilo koji dan njihovog Entiteta, ali se on nikako ne moze zvati DAN REPUBLIKE niti se zvati DRZAVNIM PRAZNIKOM. Zivio 9 Sijecanj, DAN RS ENTITETA!
Nekada je bio Ešdaun i drugi koisu bošnjacia ispunjavali sve želje!
ma sta ti beljezgas? nismo ni svjesi koliko ima pravomocnih presuda sto vrhovnog sto ustanog suda BiH pa se niko ne obazire da ih provede, odnosno da se istih pridrzava. ovo sve govori o tim istim organima koji sebe stavljaju iznad zakona.
Kome pričaš gluposti i soliš pamet. Mi nismo suverena i normalna država. Odluke donosi troje stranih sudaca koji obično preglasaju neke od domaćih sudaca. Jebeš ti pravo, ustavni sud a i ovakav komentar Sadikovića
Ustav krše i Vlada FBiH i Vlada RS, RS se neustavno formirala, Srbi potenciraju i pitanje ustavnosti referenduma o nezavisnosti od Jugoslavije (iako je većina bila za, a u toj većini je bilo i puno Srba). I gle čuda, takva odluka je bila u skladu s Ustavom SFRJ. Nešto ne vidim da postoji način da se Ustav kao ni odluke Ustavnog suda poštuju. Mada, iz Daytona se ne može uzimati nešto što ti odgovora, a ostalo se proglašava političkim pritiskom (kao jučer, i prije proglašenja odluke političari su već znali kakva će biti jer je jedino takva i mogla biti pa su svoje pozicije zakovali). Pošto ne želim još jedan rat ovdje, najbolje bi bilo uvesti potpuni strani protektorat, a svu političku mafiju rastjerati, što po zatvorima, što po Hrvatskama, Srbijama i Turskama. Koje ionako vole više od BiH.
Bakir na aparatima
SPROVEST CE SE SPROVEST
E moj Ćazime zapade i tebe, ...................u materinu i ovo je moj narod.
btw . није само политички врх већ и опозиција и већина грађана Републике Српске. Живио нама 9 сијећан Дан Републике.
@Agresor Ćirrilica je liijepo pismo samo šteta što je najčešće rabe okorjele ubice i kreteni.
Боље сељачина него вехабија. Цијњена Муни Ви сте једна од ријетких грађана ФБиХ којима је ћирилца лијепо писмо. Ако сам ја кретен и окорјели убица Ви сте душмани! Што ја волим ову моју једну једину Републику Српску.
e moj gosp. Sadikovicu, nekada ste i vi imai 18 godina :)