WikiLeaks o našoj zemlji
0
SAD i EU podijeljeni u vezi BiH i OHR-a?!
Komentari (28)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Mozete djeci podijelit chokolade, ali moju imovinu NE.
@vuk :pa Kosovo je srce Srbije :P
Ma imali smo mi manekene i 92-95. Takvi su najbolje prošli. Poslije 95-te otišli u profesionalce a onda sa 40 god.starosti u ,,debele\'\' penzije.
nedavajte puske nego cuvajte if ko za zive glave.i kad vidim ovu vojnu modnu reviu,
Sta je pisac htio da kaze ?????
hoce li biti sta o wtc 11 septembar 2001? posteno bi bilo da nam ispricaju kako porusise sami sebi zgrade i ubise 2000 civila!
Razrješavanje SH pitanja na Balkanu jako je bitno za sve. Tadić u posljebnje vrijeme jako često gostuje u Hr, pa bi čovjek na prvu pomislio kako je u pitanju nova ljubav. Međutim, stvari su ipak, malo složenije. Naime, Srbija je svjesna da će Hrvatska prije nje uću u EU, i zato želi da prije tog ulaska sa njima riješi sva otvorena pitanja (granice, tužba za agresiju, logori i nestali ...). Razlog je jednostavan: Kada Hr uđe u EU njena pozicija u bilateralnim pregovorima bit će neuporedivo jača nego sad, jer će tada imati u rukama instrument kojim može blokirati ulazak Srbije u EU. Srbija je, poučena iskustvom Hrvatske u slučaju granice sa Slovenijom, odlučila da ta pitanja riješi prije. Izgleda da će Srbi i ovoga puta \"preveslati\" Hrvate, s obzirom da Josipović, mekušac kakav jeste, neće praviti neku veću prepreku Tadiću.
opet su isfrustrirani nesto, ne znam samo zasto, da vam nije tijesan koridor, sta je problem? Mislim da u tom grmu lezi zec, jer stvarno mi cudno da toliko lizete Hrvatima su.pak, poslije svega sto ste im uradili: Vukovar, Beli manastir, Skabrnja, Borovo selo, Plitvice, Knin, Kijevo, Zadarsko zaledje, raketiranje Zagreba i ima toga podosta jos! Nikada vam Hrvati to oprostiti nece, otidjite malo u Hrvatsku pa recite da volite djenerala i Ratka, pa cete vidjeti kako cete se provesti. Nikada vam Hrvatska oprostiti nece za sav jad i zlocine sto ste radili!!!Zapamtite to!
Izgleda da su i mene pomenuli ...........................................
Ovih drugih 200 iz Bugojna, sta to bijehu oni. HV i HVO, zarili i palili kako su stigli, da ne upotrijebim tezu rijec. Drugo, svi logori su prijavljeni u Hagu, oni najbolje znaju, i trece, neko ceka 15 gaodina da sada kaze \"istinu\". Gdje su bili do sada. Mozda cekaju da, kao u Jasenovcu, brojka se popne na 700000 (sedamstohiljada). Ne igra se rata 15 god nakon rata, \"novim\" cinjenicama.
Amerikancima nikako nije u interesu da se ugasi fitilj u BIH. Kad USA izgubi uticaj,(a strmoglavo ide u tom pravcu,Avganistan,Iraq,SAD I J.Koreja.)Europa BIH PITANJE RIJESI ZA 1-2 mjeseca. Preslik Svicarskog modelai svi sretni.
a sta mozes drugo i ocekivat od smrdljivih francuza !!! jos kad ih vodi ona suga od politicara sarkozi...srpski zastitnici broj jedan!!!!!
Prevod je los, pogotovo nije tacno prevedena ova kljucna recenica: \"A/S Gordon said this perception was inaccurate, but noted the U.S. is sensitive to the political need for Bosniak leaders to sell this decision to their publics.\" U prevodu najbitnije: Amerika je osjetljiva na politicku potrebu Bosnjackih lidera da \"prodaju\" ovu odluku njihovoj javnosti!!! Koju odluku nam trebaju \"prodati\" nasi politicari i lideri?! Ko biva percepcija da je Amerika na Bosnjackoj strani je netacna nego se radi o tome da shvataju teskoce sa kojom Bosnjacki lideri suocavaju jer moraju prodati svojoj javnosti ideju da je prioritet transfer ovlasti tj. zatvaranje OHR i nista vise. Barem ja tako shvatam.
slab vam je prevod. \"divisions created unhelpful opportunities for manipulation\"
britanski list \"Guardian\" D-Notice Tip 1 und Tip 5.. znaci ograniceni su
haha ma šta će srbi treba ih sve pokiseliti u Drinu:)
@oiriginal a da samo stavis link da ne spamas bezze? i fala ti sto nam pokazujes kako se koristi google hvala