Konačno ljeto
228

S dolaskom prvih toplijih dana stigao je i veliki broj kupača u Termalnu rivijeru na Ilidži

N. V.
Dokaz da nam je ljeto stiglo, osim visokih temperatura, su i brojni kupači na bosanskohercegovačkim kupalištima. Njih je danas bilo i u Termalnoj rivijeri na Ilidži, bazenima na koje Sarajlije rado bježe kada se žele rashladiti u vrijeme visokih temperatura.

Tako je barem bilo tokom jutarnjih i podnevnih sati, budući da su oblaci u poslijepodnevnim satima velikim dijelom prekrili Sarajevo.

Sunce i kupanje u moru, bazenu ili jezerima i rijekama građani nikako da dočekaju u ovoj ljetnoj sezoni kako zbog vremenskih tako i zbog epidemioloških prilika.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Vreli dani su u Bosni i Hercegovini kasnili ove godine nekih 20-ak dana obzirom na to da smo prošle godine već u prvoj sedmici juna oblačili kupaće kostime, a djeca uveliko jela sladolede u pjesku.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Bosance i Hercegovce je prvo kiša onemogućila da malo odahnu od korone i izolacije, a mnogi od njih su spriječeni da posjete more nakon što je Hrvatska objavila da svi koji dolaze iz BiH moraju prvo u 14-dnevnu izolaciju.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Zbog toga svjedočimo velikom broju rezervacija i kupača u Neumu, jezera postaju sve popularnije destinacije za kupanje, a bazeni i terme su krcate posjetiocima.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Tako je danas i u Termalnoj rivijeri na Ilidži gdje veliki broj Sarajlija svih uzrasta konačno ima priliku da uživa u ljetnim čarolijama.

Iz stručnih službi upozoravaju na održavanje fizičke distance obzirom na to da je koronavirus i dalje među nama. Pored toga napominju da ne zaborave piti vodu i zaštititi se od sunca.

Foto: T. S./Klix.ba
Foto: T. S./Klix.ba

Jučer je bio najtopliji dan ove godine, a i današnje temperature su približne jučerašnjim, međutim prognoze govore da bi se u Sarajevu do kraja dana vrijeme moglo promijeniti i pokvariti kupačima ugođaj.