Komentari (50)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Odličan potez, još samo privesti i one koji su dozvolili da se na ovakav način radi......
E sad sud neka odradi do kraja, imaju kvalifikaciju djela, imaju dokaze, a to su dva mrtva čovjeka, loše rukovođenje, postavljanje skele od ne kvalitetnog materijala...jasno kao dan. Važniji je jedan život od hiljada kvadrata skele i oplate....
a sta je sa gradjevinskim inspektorima ,gospodo iz Tuziteljstva? Nisu li oni ti koji su davno trebali uociti da ova trojica nesto mute i da gradiliste je ispod svih standarda ? kad hapsis,hapsi sve po redu !!!!
100% sam mislila da su MRTVI!!! Reli auto letjelo niz liticu! http://www.spijun.net/?p=3825
100% sam mislila da su MRTVI!!! Reli auto letjelo niz liticu! http://www.spijun.net/?p=3825
Da li se bilo ko od nas BH građana pita da nije možda baš neko od drugih radnika (ne neko od rukovodstva firme) kriv za ovu neopisivu nesreću? Najlakše je sad svaliti svu krivicu na generalnog,izvršnog ili bilo kojeg drugog rukovodioca-ne kažem da nemaju odgovornost.A naše tužiteljstvo je opšte poznato po tome da prvo hapse pa tek onda ispituju okolnosti i skupljaju materijal za optužnicu? Dragi građani- ko je bez grijeha nek baci prvi kamen.
@prisutna, Koliko god ti svaljivala krivicu na radnike, ne pije ti vode. Krivo je rukovodstvo firme. Radnik je tu da irgeti za gazdu, a gazda radi šta hoće. Sad je ispalo ovako kako jeste, a ti ih brani i dalje, nemaš osnova za svoja lupetanja. Bolje bi bilo da nisi ništa napisala, nego što si valjala ove prozirne gluposti!!!
draga silent lady, da si malo bolje pročitala -a ne lupetala na prvu -vidjela bi da sam podjelila krivicu i na radnike i vlasnike i odgovorna lica.I sama sam radnik i znam šta je moja odgovornost a šta gazdina. A sad se malo zapitaj šta da rade ostali radnici koji su u radnom odnosu u ovoj firmi kako oni da hrane svoje porodice ?
PRIKAŽI ODGOVORE (2)
Porodice tuzite firmu dobi te vise miliunsku ostetu od tih njihovin naknada i pomoci to je prica samo tuzba
Džaba pritvor, suđenje, kazna od par godina a nema mladosti i dvije porodice uništene!
Pošto su odgovorni i trebaju biti saslušani radi utvrđivanja odgovornosti (i naravno adekvatno kažnjeni ukoliko se dokaže krivica) mada iskreno mislim da je ovo sa privođenjem i lisicama samo show za javnost i nepotrebno.Sa druge strane, isto tako se treba ispitati da li je uopšte na valjan način (i kako) dobijene dozvola za gradnju ovog objekta, ko je odobrio nakaradan projekat (da se kao i Dvor zida samo betonom uz sami trotoar bez ikakve zaštite za prolaznike), da li su nadležne inspekcije ispoštovale sve obaveze, kakva je uloga i odgvornost investitora i projektanta, itd. itd.
@Jinxie, dobro bi bilo da se sve to ispita i da tragičan slućaj koji se dogodio, odmota cijelo klupko nepravilnosti. Da je pravde, tako bi se i postupilo, ali sumnjam!
E koliko je firmi u BiH poput ove.