Komentari (74)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Nakotila vam se i administracija po rudnicima gospodo - krenite i od njih, a mi ćemo ostali ministarstva ganjati. Pa nemojte zezati - od 12 500 "rudara", samo 2500 vas silazi u jame!!!
Nista dok tako pojedinačno rješavate probleme. Porezi i doprinosi su obaveza svakog pa i vas, a vi ste davno trebali strajkovati radi uslova za rad koje nemate. Al jok, sve dok liježe plata svi šute.....
vidi opreme... ratna odšteta od Njemačke...
Mali čovek želi preko crte Preko crte želi ali ne sme Njega guše propisane norme Preko crte njegovo je mesto
TAman ih FAdil naučio da rade bez plate , kad ono štrajk ! Komunisti sram ih bilo !!
Vidjecete kad rudari naprave haus..ako odu u sarajevo gotovo je vjerujte.....ode elektroprivreda u p.m.
nemaju oni m.u.d.a. za to...
@kardan eto sta bi svi racuni u rudnicima odblokirani...znaju oni ko su rudari
Primarno za sve rudare je; zaustaviti zapošljavanje dvostrukih i trostrukih uhljeba u dražavim preduzećima i institucijama. Tako bi se taman namaklo dovoljnih novaca za primarnu proizvodnju. Pretresti plate kod vaše administracije i sasjeći je na pola. Takođe, ako zafali, odmah presjeći plate po vladama i skupštinama svih nivoa vlasti, napola i sa time pomići primarnoj proizvodnji. Te, najvažnije očistite svoje avlije od neradničkog šuta! Inače morate se boriti sa nama ostalima >>>
Nemojte rudari kad im djeca, žene i ljubavnice trebaju sunčati guze po plažama. Kud baš sad?
Ka je pametan spakovace se i razguliti odavde, da ovo malo zivota ne razmislja hoce li sutra imati sta da jede, da odskoluje djecu itd.
Mozete skinuti nama sa plata sto radimo kod privatnika za 600 maraka (all in) 12 sati dnevno pa prebaciti rudarima za isplatu regresa, toplog obroka...itd. Rudari su generalno obicna govna, inace veliko glasacko tijelo SDA
....bravo,daj ti nama plate a ostale ko y3be,doprinose za zdravstvo i penzije su za rudare obična glupost-svojim ušima slušao sam direktora Kreke kaže što će to rudari plaćati pa oni su u ratu radili i proizvodili struju...a ostale borce ko y3be,porodice šehida,RVI,demobilisane momke što su sa biroa branili BiH a i dan-danas su na birou...!!!
Realni sektor je sigurno duplo bolji i korisniji od uhljeba, minimalno duplo.
Hajdemo penzioneri, podrzite nnase hranitelj. Cutanje je precutno odobravanje za njihove probleme, a odobravanje mmafijaskim grupama u vlasti i van nje.
Propadaju nam najveci giganti i firme koje nas hrane. Ljudi ostat cemo gladni i zedni, zapamtite sta vam kazem!
samo da se zna : imamo najoporezovanije bruto plaće u evropi ... a šta nam država za to daje ... ništa ... ko god može izbjeći plaćanje poreza : čestitam i podržavam
Da li su "državni službenici u Vladi FBiH", koji malo malo pa naplate koju hiljadu maraka na tužbi po kolektivnim ugovorima platili porez.
HAHHAHAHHAHAHAHHHAHHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHAHAHAHAHHAHA OJ ALLASE