Komentari (40)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Romi su Romi, Srbi su Cigani.
Dosta vise tih roma i njihovih prava. Svi su podobivali kuce i stanove od socijale. Ko ce mome djetetu obezbijediti udzbenike, dok sam ja vec 5 godina na birou? A takvih kao ja ima 100 puta vise nego roma u ovoj nazovi drzavi. Vratite nama nezaposlenima ljudsko pravo na rad!
Svim ovim idiotima koji vrijedjaju te ljude zelim da im Bog da istu sudbinu kao Romima.. Nisam Rom,ali mogu da pretpostavim koji je to uzas biti te sudbine da se rodis u romskoj kozi i da te od rodjenja svi ponizavaju i vrijedjaju,od prvih dana u skoli pa do kraja zivota.. Cak i oni koji zavrse skolu rijetko kada budu primljeni na posao,samo zbog toga sto su se rodili kao Romi.. Naravno da moraju da prose da bi prezivjeli,jer im roditelji ne mogu dobiti posao..Neki i koji zele da rade to ne mogu jer zive u fasistickoj sredini koja ih mrzi i ponizava samo zbog njihove boje koze.. S ponosom kazem da imam prijatelje Rome,koji su divne osobe i koje cijenim vise od 95% Bosnjaka koje poznajem..
Mogu oni napustit školu, ali ja im opet ne dam marku kad prose.
Romadiji treba dati odmah diplome (lopovske škole) da džaba ne dolaze u školu. Inače u RS-u su prava roma najbolje ispoštovana jer je i sam predsjednik Dodik porijeklom Rom.( naime ,djed mu je doselio iz Nju Delhija) a zna se da su Rajko Vasić i Igor Radojičić potomci čuvenih ciganskih loza tj porodica Kradošević i Prosjačević a svi zajedno redovno slave đurđevdan i slušaju ciganske trubače iz Guče..
Ja ne znam,ovo sa njima i glupostima tipa SEjdic-Finci,ima samo kod nas. U Srbiji ima puno vise Roma ili Cigana,i garant imaju manja prava nego ovi nasi. Mislim da svi pomalo koriste situaciju u BIH,pa samo da im je nako nesta DZABALAME, pod okriljem price \"ugrozeni smo\"... Brate i ja sam zavrsio skolu,kopirajuci od drugih knjige i skripte..Ovi samo jos sto ne traze i stipendije za osnovno obrazovanje.. Svi se latili politike..
Pa nemamo ni mi udzbenike vec ih moramo kupiti, Cigani bi sve dzaba kao sto su dobili i kuce na Ciglanama..
A da ima kazes: Hajde mi operi prozore i pospremi stan, da zaradis za knjige ko i ostali gradjani sto se snalaze i bore, rekli bi: Eeehh ne mooogu jaaa da raaadim...
HOĆE LI SE ŽALITI SUDU ZA LJUDSKA PRAVA U STRAZBURU?
pa neka im roditelji odu na posao,zarade pare pa kupe knjige.osim toga 50% drzavljana je nezaposleno,a to sigurno nisu sami romi pa bi cudno bilo da se romima pomaze a ostalima NE.
ako bi svako bio deportovan u maticu sta bi to znacilo,cigani u indiju,bosnjaci u tursku a srbi i hrvati se raskomote na svojoj zemlji ....,do duse 24% rezervata ne smeta nikome od starosjedioca hihihihihihihih
Napustite BiH , bolje nego da napustite školu
deportovat u Indjiu sva go.v.na fir.goska
j...... ti f...... cija djeca imaju sto ne kupite svojoj djeci knjige? joooj samo je jednom reci cigan
Sejdic vec 15 godina bere 3-4 milje maraka mjesecno u OSCE-u, gdje je navodnu borbu za prava roma pretvorio u licni biznis. Sto im on ne kupi udzbenike, ima odakle. Romi su doktori nauka u tome kako da od drzave uzmu sve, a da zauzvrat ne daju nista. Zasto kosi lift na ciglanama nijedan rom ne placa, a svi ga koriste, a mi obicni gradjani moramo imati kartu?
Ovako kad vas vidim, ne mogu da prepoznam koji je Bošnjak, a koji Rom, jer svi ste isti kao da vas je jedna majka rodila. Ovdje moramo biti jedno, ne možemo dvoje i zato predlažem da svi mi ovdje budemo Romi. Nas ovdje zovu Romima, mi vičemo da nismo i sve što više vičemo da nismo, oni sve više viču da jesmo. I mi jesmo Romi, po našem povijesnom sjećanju, povijesnom određenju, identitetu islama. Ali mi smo i Bošnjaci - kazao je jučer prof. dr. Cerić.
od ove dvojice sejdic a koji je finci