Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
@@obilić Bosna nije problem,problem su oni koji su dušu i obraz na 500 godina prodali otomanskom okupatoru i sad traže identitet u 21.vijeku!Unikatni ste po tom pitanju,jedini na svijetu slavite okupatora,ponosno mašete njegovim zastavama i svako 20 godina mijenate identitet.Pročitaj imena na bosanskim stećcima,sve sami Vukašini i hrišćanska imena,nigdje Muradifa!!!
Mislis ono na povelji ja sto kaze \"ja kralj bosanski\", valjda mu se omaklo da pomene i \"druga 2 kostitutivan naroda\". Povelja sto pocinje \"u ime oca i sina ..\" ne govori o srpstvu nego o vjeri bogumilskoj. Sto se tice vas \"srba\" vasa je historija poznata svima , to sto je vi negirate je vas problem. Kada su vasi vlaski predci naselili Bosnu nisu donijeli taj jezik kojim ti govoris. O tome ima vise nego dovoljno pisanih dokaza i dokumenata, bas kao i o Srebrenici, al valja se praviti lud i iskrivljavati historiju. Na kraju bosanske planine kao Vlasic i Romanija naj bolje govore ko je tu zivio i ko sada zivi. Vlasi sigurnoi nisu isparili, samo se danas zovu srbi :).
@@obilić Ne laprdaj,nije poenta u jeziku nego u vašoj kradji svega,od jezika do istorije,a sve u bjesomučnoj potrazi za identitetom.Pročitaj prvu rečenicu iz \"Povelje Kulina Bana\",shvatićeš neke stvari.Da ste imali dovoljno kapaciteta naučili bi vi i turski jezik da pričate,ovako vam ostaj njihova imena i vjera i naš jezik da vas vječno podsjeća na neslavnu prošlost
Uvijek sam se divio ljudima poput tebe koji svoj identitet grade na lazima samog sebe i negiranju drugih. Treba zbilja imati jaku odlucnost pa negirati istinu tako dugo. Kao Vlah doci u bosnu, trabunjati vlaski nauciti bosanski (jedini prihvacen jeziki u Bosni tog vremena) i onda postati Srbin i sve prije zaboraviti, treba biti pripadnik jedne idiotske sekte da bi to uspjelo. Ako vec hoces da se povezes i vratis svojim korenima ,imam dobar link za tebe, tako da ostavis Bosnu na miru. http://www.paundurlic.com/forum.vlasi.srbije/index.php?topic=579.0
HAHAHAHAHAHAHA...Merhunisa zvana Mimmi?!Usput, ovo je adekvatan naziv za knjigu napisanu na nepostojećem jeziku.Farbanje neba!
joj ocam, pa gdje nadje ime \"merhunisa\"!!?