Buybook
0

Roman za djecu "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku

FENA
Direktor Izdavačke kuće Buybook iz Sarajeva Damir Uzunović i književnik Ševko Kadrić potpisali su ugovor o objavljivanju romana za djecu tog autora pod nazivom "Farbanje neba" i na bosanskom jeziku.

Roman će ove godine biti objavljen na švedskom jeziku kao jeziku prvog pojavljivanja. Radnja je smještena između dva prostora odživljavanja života junakinje, Bosne odakle pristiže u maminu stomaku i dalekih skandinavskih zemalja gdje živi.

Uzunović je za Fenu naglasio da bi knjiga trebalo da se pojavi pred čitaocima u septembru, a bit će štampana u oko 1.000 primjeraka.

Glavna junakinja romana "Farbanje neba" Merhunisa Kantardžić (Mimmi) nosi svu težinu života u dobi kad se sa istinom teško suočiti (14 godina). Junakinja se bori sa onim stranama života koje dotad nije ni primjećivala. U priču, posredstvom novih tehničkih pomagala, uključuje Juana, Annu... nastavnika likovnog odgoja, dječijeg anđela čuvara, Gabrijela...

Ševko Kadrić rođen je u Foči, a školovao se na prostoru bivše Jugoslavije (Sarajevu, Zagrebu i Beogradu). Objavio je nekoliko knjiga i romana. Živi i radi u Švedskoj.