Komentari (183)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
A ovi nasi hoce u CG da rijese probleme, a ne mogu kod nas da rijese😬
Suplja predizborna
Rječnik Vuka Karadžića odličan je, značajan i veliki rječnik. Objavljen je 187 godina nakon Bosansko-turskog rječnika Tuzlak Muhamed Hevai Uskufi napisao je najstariji južnoslavenski rječnik štokavskog narječja, i to 1631. godine
Bošnjački i srpski jezik su jedan te isti jezik, jedino što se na bošnjačkom jeziku sam bošnjački jezik zove "bosanski jezik", dok se na srpskom zove "bošnjački jezik". Eto to je jedina razlika koja ni malo ne smeta međusobnom sporazumevanju.
Zamjeniti sve table koje pisu na cirilici, na cestama, u skolama, na vladinim zgradama i sl. TREBA SE ZABRANITI CIRILICA NA PODRUCJU FBIH!!
Fino na podrucju FBiH treba zabraniti cirilicu, i da se jezik u skolama ne zove Srpski, nego jezik Srpskog naroda! Rjesenje van takvo!
A da recimo stanovnici RS a koji rade u federaciji moraju polagati Bosanski jezik.
amerikanci pricaju americki jel tako,a mexikanci pricaju mexikanski jel tako,austrijanci pricaju austrijski, svicarci svicarski jezik jest kad bi se lagali,amerikanci pricaju engleski,mexikanci spanjolskim,pa cak i brazilci ne pricaju brazilskim vec portugalskim,pa cekaj kako sad to,pa gdje je austriijski jezik se izgubio a gdje je svicarski a gdje mexikanski,brazilski i americki zasto im ne daju da uce te jezika,a kazete nema tih jezika ma hajde nema velite nisam znao.
austrijanci pricaju austrijski a svicarci svicarski jezik jest kad bi se lagali,pricaju njemacki,pa cekaj kako sad to,pa gdje je austriijski jezik se izgubio a gdje je svicarski zasto im ne daju da uce te jezika,a kazete nema tih jezika ma hajde nema velite nisam znao.
sta rade ova gamad a hoce da se narod pomiri. Nikad nece mira biti dok nebude jedan narod u BiH.
Kad su izbori uvijek ista priča! Samo svijet glup pa i dalje pristaju na ovakve stvari! SDA je u koaliciji sa tom SNSD i sve zajedno pripremaju, podižu nacionalnu mržnju, radi izbora!
Njemačka, Kanada, Švedska.. Ima rješenje
tragikomedija jedan jezik tri imena a ovi naprave i cetvrto pa je.em mu majku ajde da ko ljudi stavimo maternji jezik i nigdje nece biti problema... da se cita i ivo andric i njegos i senoa i desanka maksimovic i selimovic.. jel potrebno uvijek biti stoka je.o ga ja.. ja sam od prvog do cetvrtog ucio bosanski kasnije od cetvrtog do prvo se premjestim pa sam morao hrvatski.. u srednjoj opet ucio srpski .. pa ajde da ga nazovemos maternji i svi sretni
Mi smo bosanci i govorimo bosanskim jezikom. Glupi alija izmislio bošnjake
Jadan Bošnjo.
Fgr- ovo je predizborna kampanja. Glasujte za Pedjada Kojevica Koju i Nermina retarda Niksica.
Ko nije u radnom odnosu.samo nek se prijavi da je iz srebrenice i dobijace 2000KM a ako je u radnom odnosu 4000km a ostali privrednici i gradzani BIH ce snositi troskove finansiranja po naredzenju glavnog poglavice Bakira Izetbegovica.
@adnan35 ima jos neki papir se izvadi da dobijes Kraljevski kozni namjestaj cc 12.000KM ko Munira iz srebrenice
resenje je jednostavno i prosto.ako deca nece da uce bosanski nek se prebace u skole u federaciji a verujem da bi vlada RS obezbedila besplatan prevoz.bosnjaci govore bosnjackim i tacka.
@gooUser1598946012 reče neko ko ne sastavi ni 2 rečenice kako treba a oalamuda o jezicima. Idi se školuj uhljupe na bilo kojem jeziku!
kakvo skolovanje, do 18 da polozi za slaninu, rakiju i mitomaniju i smatra se obrazovanim
Ovo se vrlo lako rijesi, od sutra ko zeli u FBiH da uci Srbijanski, bujrum. Ostale opcije kao npr tzv srpski nisu moguce.