Komentari (31)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
aferim reis ef. sad je red da se izbace političari iz tijela i organa IZ jer će uprljati zajednicu svojim politikanstvom...
Naravno da treba de se distancirate od politike,a možda bi jedino bili korisni da se bavite ekologijom ,da nam grad bude zeleniji :)
Aferim Reisululema, odmjereno i mudro govorite. Kao član IZ moram izraziti mišljenje da je naš najveći problem zatvaranje IZ u sebe a vidim da se čak i bune kada se "angažuje" neko izvan "Zajednice". Pa valjda su svi muslimani u BiH dio "Zajednice" a ne samo hodže i administracija. To je užasan stav i zbog toga vas mnogi posmatraju kao sveštenstvo a ne kao ulemu. U Islamu nema svećenika i IZ će biti uspješna i cijenjena u onoj mjeri u kojoj se od udalji od sveštenstva. Neka vas Allah dž.š. uputi i da dosljedno koračate stopama Muhammeda (mir neka je na njega).
...rekoh davno da je ovaj čovjek odmjeren i mislim da ćei iz i bošnjaci od njega samo haira imati...onaj prošli je bio obični politikant, najblaže rečeno, što je ulaskom u političku trku i dokazao...
Onaj prošli nije vrijedan spomena, što je i jasno dokazao ovom smiješnom kandidaturom i time bacio mrlju na sve što je ranije radio u svojstvu vjerskog poglavara! Ovaj jeste odmjeren, ali bojim se da ga ne okarakterišu nepodobnim oni koji su godinama džamije i vjeru općenito koristili u političke svrhe! Svaka vjera simbolizira mir, dobrotu, iskrenost, a politika je nešto puno više od prljavog, tako da te dvije stvari nikako ne treba ni pominjati u istom kontekstu, a kamo li miješati!
Bošnjaci će biti puno sigurniji i daleko zaštićeniji ako ta dvojica budu što dalje od njih! Prvi ih je marginalizirao kao vjernike sa svojim radikalnim izjavama o kojekakvom proljeću, a drugi ih ekonomski uništio svojim kriminalom
pa kako mislis stiti interese muslimana
vjera je nacin zivota i moralne i sve druge vrijednosti se moraju reflektovati na politiku. Naravno za onoga ko hoce, nema prisile.