Komentari (3)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prijatelju, stvarna i najstvarnija manjina u BiH ja svaki pošteni čovjek koji nema love, babovinu/nanovinu ili leđa/štelu...sve ovo ostalo je manjina na papriu, sve dok imaju jedan ili više od ova tri preduslova za preživljavanje u ovoj našoj klanovji zvanoj dejtonska BiH. Pozdravljam M.
VRATITI BIH-i DEMOKRATIJU I NJEN LEGALNI USTAV REPUBLIKE BOSNE I HERCEGOVINE...!!! Vratimo ponos i demokraciju svim gradjanima Bosne Hercegovine...!!! HOCEMO D E M M O K R A C i J U po svim principima, etici, standardu i konvencijama Evrope...!!! I DOSTA VISE TROGLAVE AZZDAJE S DVA ENTITETA...!!!
Nije li i sam izraz \"manjine\" diskrimnatorski? Vjerovali ili ne, u ustavime svih zapadnoevropsih zemalja, taj izraz se pominje samo na par mijesta, i to u formi \"jezičke manjine\" a postoje izgledi da će ga i na tim mijestim azamijeniti manje diskriminatorskim izrazima. Kako može biti \"manjina\" neko ko je generacijama u BiH? Uostalom, kako može bilo koji državljanin BiH biti ikakva manjina u sopstvenoj državi? D ali je Obama manjina u SAD-u jer je crnac? Recite mu to! Da li je Sarkozy manjina u Francuskoj jer je madjarskog porijekla? Da li je memet Shol manjina u Njemačkoj jer je turskog porijekla?Šta fali izrazima \"etnija\" \"etnička pripadnost\" itd. koji se koriste na zapadu? A šta je sa državljanima BiH koji se ne identifikuju po etničkoj liniji? Šta su oni: \"Manjina\" \"ostali\", \"neosvjšćeni ....\", \"onesvješćeni\"...itd.itd? I konačno, zbog čega toliko ljudi u BiH iritira identitet \"Bosanac\"?