Fakultet političkih nauka
0
Razgovor o multikulturalnosti kao imidžu BiH
Komentari (6)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Podržavam mišljenje prof. Besima Spahića. Pitanje prof.Pejanovicu: sta cini gradzansko drustvo i kako bi ono trebalo izgledati primjenjivo na sadasnju situaciju u BiH? Poruka prof. Validi Repovac: Bh. drustvo treba naci takve moduse da na njega budu primjenjive teorije kosmopolitizma i multikulturalnosti, a experti trebaju dati odgovori kako ih iznaci. Multikulturalnost? Uvedimo kulturne večeri i jednih, i drugih i trećih naroda, vratimo kulturu u planove i programe tijela nadležnih za provedbu kulture, pozivajmo na sličnosti, a ne na razlike, izradimo slogane svih naroda u donosu na njihovo nasljeđe u Bosni i Hercegovini i komunicirajmo ih na sve strane i u svim prigodama, obrazujmo djecu sta je kultura i sta ona znaci za pojedine narode. I konacno, objašnjavajmo češće obicnim ljudima jednim pojednostavljenim jezikom vrijednosti i izvore kulturnog suzivota, a manje koristimo akademski jezik i puka naklapanja. Djelujmo aktivno prije svega!
Kako možete govoriti o nekoj multikulturalnosti, kada su osnovna ljudska prava Hrvata i Srba odavno pogažena i kada se još uvijek svakodnevno gaze???? Ovo je balinski grad!!!
AHAHAAHAHHA...AHAHAAHAHAH...JOJ STO SE ISMIJAH...JOJ DOBRA VICA.OVO MOZE SAMO STRANAC ILI BUDALA ILI BUDALASTI STRANAC IZVALIT
admine, koji si ti ker pas ti mater!
Nisi u pravu ako tako razmisljas. Pogledaj kakva je situacija u RS (Trebinje,Foca,Gacko,Bileca...0,2%Bosnjaka Muslimana) ili Ljubinje,Capljinu,Listicu,Duvno,pardon Tomislavcity 0,1%). Budimo REALNI. Ako se ostali budu na Sarajevo ugledali kako je multikulti ....bar 1% od njega..
jeste li uzeli sarajevo kao primjer multietičnosti, ovo današnje gdje imate više nacija ili naroda npr. mudzahedina, vehabija,talibana, sanđaklija, siptara, kineza, svega osim hrvata i srba.!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!