Tužilaštvo BiH
0

Ranko Đurović sporazumno priznao krivicu

FENA
Optuženi Ranko Đurović sporazumno je priznao krivicu za krivično djelo organizirani kriminal u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama.

Optuženi Ranko Đurović rođen 6. septembra 1965. u Podgorici u Republici Crnoj Gori gdje je i nastanjen, državljanin Republike Crne Gore, sklopio je sporazum o priznanju krivice s tužiocem posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH.

Optuženi potpisivanjem sporazuma u potpunosti priznaje izvršenje krivičnog djela organizirani kriminal, a u vezi s krivičnim djelom neovlašteni promet opojnim drogama za koje ga tereti optužnica Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010.

Tužilac i odbrana saglasni su da na osnovu sporazuma Sud BiH izrekne optuženom Ranku Đuroviću kaznu zatvora u trajanju od jedne godine.

Ranko Đurović optužen je za organizovani kriminal u vezi s krijumčarenjem i neovlaštenim prometom opojne droge "skunk", a predložena kazna u okviru sporazuma u skladu je s njegovom ulogom u počinjenju predmetnog krivičnog djela.

Ovim sporazumom optuženi potvrđuje da je upoznat sa sadržajem optužnice Tužilaštva BiH od 30. augusta 2010. On istovremeno potvrđuje da izjavu o priznanju krivice daje dobrovoljno, svjesno i s razumijevanjem te se obavezuje da će nadoknaditi troškove krivičnog postupka u iznosu koji mu eventualno odredi Sud BiH.

Optuženi se ovim sporazumom odriče prava na suđenje i ulaganje žalbe na krivičnu sankciju koju mu na osnovu ovog sporazuma odredi Sud BiH. Sporazum je proslijeđen Sudu BiH, saopćeno je iz Tužilaštva BiH.