BiH
25

Ramović: Građani su me obavezali na još bolji rad

Piše: E. A.
Muhamed Ramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Ramović (Foto: Arhiv/Klix.ba)
Muhamed Ramović koji je treći put osvojio mandat načelnika Općine Goražde nakon pobjede koja je po mnogim ocjenama fenomenlna zbog činjenice da je kao nezavisni kandidat osvojio više od 7.000 glasova u izjavi za Klix.ba zahvalio se sugrađanima te kazao da su tim činom stavili pred njeg još veću odgovornost da od Goražda pravi bolji prostor za život građana.

"Nisam očekivao ovoliki broj glasova ali sam očekivao pobjedu. Prije osam godina dobio sam povjerenje građana. Prije četiri godine dobio sam najveće povjerenje svih vremena i sigurno moji rezultati su pokazali da sam uz narod i za svoje građane, a sada mi je ovo najveća moguća podrška. Bez obzira na sve koalicije i pritiske i na prljavu kampanju koja je vođena građani su danas pokazali šta žele. Bilo je raznih oblika pritisaka i putem društvenih mreža i lobiranja ljudi. Mnogi su se bojali susresti sa mnom, bilo je provokacija ali sve je prošlo i mi idemo dalje.14 političkih partija je registrovane za izbore u Općini Goražde, očekujemo 10 ili 11 političkih partija u vijeću", izjavio je Ramović.

Prva posjeta koju planira je posjeta bolesnicima u Kantonalnoj bolnici u Goraždu, a već u srijedu očekuje posjetu Ambasadora Austrije.

"Povjerenje građana me obavezalo na još bolji rad", kazao je Ramović.