Komentari (64)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Jeste ga objasnili svaka vam cast, vise teksta a manje konkretnog objasnjenja u zivotu nisam vidio. Vi RAK-ovci ste za73bali i ove nase kvazi politicare
Koji je razlog za ovakve divlje cijene izmedju BiH i EU gdje se pljacka na zivo. Cuj 13,30 Eura/ 1 Mb interneta za tipove iz EU u BiH? Zasto su ovakve cijene za telefone, a nisu recimo za transakciju novca iz BiH u EU kad zapadne banke prebacuju milijarde koje ukradu u BiH?
Ne zavisi ta cijena od EU već od operatera u EU. Ako BiH odnosno BH telekom nema potpisan sporazum s operaterom u EU, onda su cijene visoke (O2, Vodafon, Orange i sl.), ali npr. A1, T-com i sl. imaju prihvatljivije cijene od 1.58 do 2.50 za poziv, 4.1 do 6. za internet i 0.5 do 0.85 za SMS. Većinu tog novca uzimaju operateri u EU koji nemaju potpisan sporazum s BH telecomom.
PRIKAŽI ODGOVORE (3)
Nista objasnjeno nije. Spominju neko fer koristenje roaminga, a to fer koristenje oni sami kao definisu, od slucaja do slucaja. Dakle, sve vodi ka nastavku deracine korisnika mobilnih usluga.
Proleteri regiona ujedinite se.
Eronet je najnormalniji i najposteniji glede ukidanja roaminga u zemljama zapadnog balkana.
Kosovo nije zemlja
Cijene kao kod kuće ali samo max 3 mjeseca turistički...onda ide opomena za pobvratak sim-a u matičnu zemlju.
Juce, 1.jula usao u Srbiju i dobio SMS poruku da usluge mogu koristiti po cjenovniku objavljenom na stranici BH Telecoma. Samo sam usao na stranicu BH Telecoma i skinuo nejasno definisane cjenovnike u pdf formatu, nakon toga nisam vise imao interneta. Za par minuta potrosen mi je kredit od 6,31 KM, a preostalih 12 GB mobilnog interneta ne mogu da koristim. Zna li neko je li ovo greska Telecoma i mogu linse zaliti ili ima neko logicno pojasnjenje za ovo?
i šta sad, jel ja mogu danas ući u Hrvatsku i trošit internet putem tarife koju sam ukucao u BiH uobičajene i da mi u Hr isto skida?
Druze, Hrvatska uopste nije u ovoj prici, procitaj o kojim zemljama se radi. Hrvatska je EU i oni imaju svoja pravila uskladjena sa EU...
Ukratko, kontrolisace se na neki nacin da ne mozete kupiti SIM karticu recimo u Srbiji zato sto su jeftinije usluge, a koristiti je konstantno u BiH.
Prosto jednostavno pitanje- imam postpaid paket sa neogranicenim minutana i sms u domacem sobracaj. Dali u inostranstvu trosim te neogranicene minute ili mi se doplacuje na cijenu nove minute po tarifi “kao kod kuce”. Zasto niko to ne odgovori jer vecina nas danas ima takve ugovore koji uvijek daju i besplatne minute i poruke.
daj ba objasnite mozel' se koristiti internet tacnije mobile data kao u svojoj drzavi?!
Ja cu za svaki slucaj i dalje kupovati sim kartice iz te zemlje i koristiti net, jer nista mi nije jasno u objasnjenju.
Jel to vazi samo za korisnike mobilnih paketa iz zapadnog balkana ili i iz EU?
Umjesto da sinhronizuju cijene i usluge potpuno sa EU da nema razlike izmedju EU i BiH po tom pitanju (ako EU ne pristaje, onda povecati za 10 000% marze za prebacivanje novca iz BIH ka EU), tacnije da BiH gradjanima bude besplatno telefoniranje sa bilo kojom zemljom EU, internet takodjer besplatan, oni ulaze u digitalni "Srpski svet" onih fasista iz Beograda? U Sarajevu treba zbog ovog da se "sjeku" politicke glave!
Ovaj digitalni "Srpski svet" je zapravo maslo Izetbegovica. Vi Izetbegovici ste suvise prosrpski nastrojeni, treba vam grebat matere sumadijske futave na sljedecim izborima! Sve vas smijeniti, pa onda pohapsiti i u cuze dugogodisnje. Suvise vi izdajete Bosnjane!
Mini Schengen. Zemlja kandidat se ne može postati sa stranim nadglednikom
Evo komunjare misle da se Jugoslavija vraća zbog ovog. 🤣🤣🤣