Komentari (260)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Četnici nedaju svoj -a vi BOŠNJACI OTIMAJTE SE ZA STOLICE MAJKU LI VAM VASU LOPVSKU
@Amar Osim Bitno je iznaći mehanizam i spriječiti erodiranje i usitnjavanje bošnjačkog biračkog tijela, što za posljedice ima mnoga dešavanja danas. Od izbora do izbora Bošnjaci su gubili političku moć u Narodnoj skupštini RS, pa tako sa poslijeratnih 16. poslanika, Bošnjaci danas imaju samo 4. poslanika što je poražavajuće i prvi put nakon rata na općim izborima 2010. godine, Bošnjaci nisu dobili poslanika u Parlamentu BiH iz RS-a! U ostalim dijelovima RS-a situacija po Bošnjake nije nikako dobra, tako da se postavlja zabrinjavajuće pitanje, da li će Bošnjaci imati svoje predstavnike u 63. općine u bosanskohercegovačkom entitetu RS!? Postoji više faktora ovoga problema, koji je od izbora do izbora sve prisutniji i faktički je doveo do političkog nestanka Bošnjaka u bosanskohercegovačkom entitetu RS. Prvi faktor je mali broj biračkog tijela, drugi faktor je mali broj registrovanih glasača iz dijaspore i treći veoma koban faktor je politička podijeljenost na nekoliko stranaka! Kako sada stvari stoje, mnoge „manje stranke“, neće preći izborni prag od 3%, a samim tim propadaju stotine, pa i hiljade Bošnjačkih glasova. Jako je bitno da Bošnjaci shvate, da jedinstvo pretočeno u jednu jaku stranku koja ima podršku većine Bošnjačke populacije s prelaskom praga od 3%, osigurava poslaničke mandate u Parlamentu BiH iz bosanskohercegovačkog entiteta RS! Došlo je vrijeme da odbacimo ljude koji zarad svoga interesa osnivaju stranke u bosanskohercegovačkom entitetu RS pred izbore, a ugase ih odmah poslije izbora i tako godinama dok nas nisu doveli do političkog i samog biološkog uništenja! Bošnjaci, samo složno možemo promijeniti političku klimu u bosanskohercegovačkom entitetu RS, a samim time i afirmisati se kao Bošnjaci, građani prvog reda, a neki kao do sada, građani trećeg reda!
Turcin, nemam nista licno protiv tebe,jedan si od inteligentnijh kliksovaca ali brate sta se kacite za top komentare,bice lajkovanja bolan..
PRIKAŽI ODGOVORE (12)
Otvoriti pod hitno predstavnistvo Federacije BiH u Pristini i time priznati nezavisno Kosovo kao kontra mjeru
Miran keru genocidni, sta si poludio, krmetina ti mozak pojela, jeb.em li ti Vlasku majku koja te je okotila i odgojila tako genocidnog, poremecenog, fasistoidnog, koljackog.
jedino mi nismo priznali Kosovo, sigurno su se i ovdje pojedini pozivali na "zaštitu vitalnog nacionalnog interesa."... kad smo idioti i pustamo da nas jasu maloumnici i mentalni bolesnici..
PRIKAŽI ODGOVORE (7)
Hajmo malo jeftinih politickih poena pred izbore.
eeeeee moj narode, samo se visvadjajte. bilo bi mi drago da jedan od vas kaze iskreno da li mu je draza Bosna, bilo kakva, od njegovog zivota ili zivota njegovog najmilijeg. dobro odvagajte i recite da li se ovakva drzava brine o narodu koji je, ne vise na granici siromastva, nego duboko, duboko u siromastvu. politicari, pa zar nisu u poteklom periodu dokazali svojim postupcima da brinu samo o svojoj egzistenciji i svojoj djeci kojoj su, Boga mi, dobro obezbjedili dalji zivot isto kao i oni prije 1992. godine. drzavno uredjenje ce se srediti kako to budu drugi htjeli a vi se samo svadjajte da imamo sta citati.
HAJMO BOSNO,BOSNO,BOSNO HAJMO HERCEGOVINO HAJMO BOSNO,BOSNO,BOSNO HAJMO HERCEGOVINO spominje li se igdje RS HAHAHAHAHAHAHAH
3 puta bosni,..pa jednom hercegovini...fino ste to smislili
Pa normalno je da se Radmanivić usprotivio , jer on je isti kao taj ambasador , a opet ovaj kao Dodo , a ovaj kao dr Dabić, a on kao vožd Milošević , a on kao Čosić , ovaj kao Čića i ..tako redom sve do Garašanina . Njihove namjere su sasvim pročitane i jasne . Ali , malo su se sefnuli , da ne kažem šta gore. Srbija je ostala i bez Kosova , sledi polako ali sigurno " prava " autonimija Vojvidine i Sandzaka , put ka Evropskim vrednostima, u kojim sigurno Četnik i kama nisu vrednosti za ponos , tako da polako ali sigurno sve biva po onoj staroj narodnoj , a srpskoj , brače Tarabić , beogradski pašaluk. Tada će nastupiti mir i blagostanje za sve ljude na Balkanu , pa i Srbe . Do tada slede izbori na jesen , i konačni odlazak Milojka ( predsednik šumske ) , reforme ustava Bosne i Hercegovine , ispunjavanje svih uslova koje Evropa stavi pred Srbiju i td itd . Strpljenja narode , pa bilo koje nacije bio , brojimo sitno.
Sve bolje od boljeg, sazivaju vanrednu sjednicu za Pecanca, a toliko gorucih stvari sto se ticu naseg malog covjeka ima al' narod je budalast, suti i trpi, a mi hajmo' da malo zakuhamo ,da skrenemo paznju budalastog naroda sa mnogih gorih problema, narodu koji jedva prezivljava..... Bez rijeci sam.
gledaj cetnika.
Da nije otisao na slavu bila bi povratna ....ja cudne zemlje.....svasta...
Ja dok sam živ radiću na uništenju tzv. RS a taj dan se bliži pa da onda rahat svi u Bosni prodišemo bez smrda u okolini. Svi normalni pravoslavci koji vole svoju domovinu Bosnu su više nego dobrodošli, uostalom kao što su to bili i '92 ;)
Istorija kaze a i ti u svojoj (h)istoriji nigdje nemas da ste se vi balije IKADA digli da odbranite tu istu BiH od stranog okupatora. Nikada niste cak ni pobunu napravili NITI OSLOBODILI SEBI STOPU TE tuzne Bosne i H. da bi je IMALI PRAVO ZVATI SVOJOM. Ti "radis' na unistenju??!!! TI!!! Ti si papak jedan, jedan obicni mediokritet i pripadnik naroda koji se NIKADA nije digao da brani tu BiH i krv za istu prospe,..ali jeste oblacili okupatorske uniforme i tu istu BiH u koju se kunes na pladnju davali stranom okupatoru,..a sada kao VI VOLITE BiH!!:):):) Ajde papak pospi se pepelom i ne rise,..dao bi i BiH i to ime svoje i pasos i nacionalni identitet za njemacki ili svajcarski pasos SAD OVOG MOMENTA,...a ti bi nesta ZA BIH
jebem li ti pleme četnićko više.
Jednakopravno-ne može... To je suština jednakosti.Ne može kad državotvorni narod neće. To je suštinski BiH.
http://www.youtube.com/watch?v=gx1AANX7OK8
A ko ce drugi.
Trebamo konačno dopustit da se otcijepi rs..I da se odvoji istočni od zapadnog Mostara.Zato možemo iskoristit ostatke Berlinskog zida a ako zafali malo od Kineskog odbit..I da počnemo reciklirati smeće,da odvajamo plastiku,staklo,papir i biološki otpad..Možda bude napretka..
Ako je to sva izjava Pećanca što piše na dnu teksta, ne vidim ništa sporno i veličanje ratnih zločinaca se ne pominje u tekstu. Kakvu buku vi dižete uopšte?? Dođite više pameti ili ajmo razlaz i zid između veći od berlinskog!!!
Lupaju vas srbi sa svih strana, a jest mi krivo što smo vas u ratu spašavali, kad ste takvi retardi!