Spajali pokidane veze
0
Radio klub "Kreka" proslavio rođendan
Komentari (13)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Cestitam RK Kreka na proslavi 60 god. postojanja i lepoj promociji i fotografijama,i uz put da postavim jedno pitanjce.Dali neko zna kada ce se objaviti nezvanicni rezultati kontesta Kreka i na kojem sajtu.Sto se mene tice mozete poslati i na moj e-mail pa cu ja prebaciti na YU0S listu ili na YHR listu.Unapred hvala na odgovoru i sretno u daljem radu.73 de yu2v.
Cestitam Vam sezdeset godisnjicu postojanja RK \"kreka\"Tuzla sa zeljom o sto boljem uspehu u novoj 2012-oj god. i sa sto vise mladog kadra(podmladka)
42 iz Krkojevaca
Srdačne čestitke na jubileju 60 godina postojanja Radio kluba ,,Kreka\'\'. Usput bih želio postaviti pitanje ljudima koji se razumiju u tu oblast. Naime u mom naselju ima dosta radio ama.tera koji su isprepleli raznorazne kablove i antene između stambenih zgrada pa nam nebo izgleda kao paukova mreža. Dali je za postavljanje takvih antena potrebna neka dozvola od nadležnih (ako uopšte postoje) i dali su ti radio talasi štetni po zdravlje ljudi ? I često mi se dešava da čujem radio ama.tere iz zvučnika televizije a nekad ih čujem i u zvučnicima računara???
73 iz Cazina ;)
73 iz Zavidovica!
73 is Sarajeva :)
šta reći ?
73 and all best...good dx
Cika Rudi - ziva legenda i ljudina, ziv nam i zdrav bio jos dugo godina!
73 de 4frs! (Hbga, ne znam koji je sada prefix) hi!
73 iz Srebrenika
Ovi prvi televizori su isli na akumulator od auta koji je bio ugradjen direktno unutra, preciznije iza katodne cijevi. Naime, rezolucija ekrana se kretala po pricama ocevidaca iz XVI stoljeca izmedju 1 i 2 hz, a zvuk do 1,5 \"vata\". Kutija je pravljena od tvrdo kuhane iverice a oblozena je polukompresovanim obojenim stiropolom. Naj interesantnija cinjenica je cijena koja je dostizala i do 5 duluma ravnice ili 6 junica.