Komentari (70)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Prema listi Webometricsa, najbolji univerzitet u Bosni i Hercegovini je Univerzitet u Sarajevu koji se nalazi na 1.820. mjestu, a slijede ga Univerzitet u Tuzli na 3.186 mjestu i Internacionalni univerzitet u Sarajevu koji se nalazi na 3.463 mjestu. inače, čestitke za svaki rad
@vlado.nine naravno, slažem se komentar je više osvrt na promociju radova privatnih fakulteta iz razumljivih razloga...
Mozda da se izmjeni naslov u "Zajednicki rad IUS profesora i profesora sa UNSA..." jer ako pogledate imena, radili su zajedno taj rad i smatram da nije uredu pripisivati jednom Univerzitetu, dok postoji neko sa drugog Univerziteta ko je isto tako doprinio radu.
@vlado.nine to nije tacno, niko od naucnika nece profitirati od toga.
Slažem se da treba u naslovu naglasiti učešće UNSA! Ali ni prijedlog "Zajednicki rad IUS profesora i profesora sa UNSA..." ne bi bio korektan prema (pretpostavljam) nosiocima rada u Škotskoj i Kaliforniji. Sad mi Monty Python pada na pamet... :-)
De fakat kad će plata? Dužan sam na sve strane.
Kad će plata?
Mene jako zanima da li iko od vas koji komentarisu zaista razumije kako se rade geneticka istrazivanja? Kospica22, ti ocito ne razumijes u potpunosti. Skupi ti 13,000 dijabeticara i genotipiziraj ih, evo ja ti dam SPSS da analiziras podatke. Da ne govorim da je sve mnogo komplikovanije. Vecina ne razumije uopste sta je potrebno da objavis rad u "Nature Genetics", koji kvalitet rada to mora biti. Nisu naucnici iz BIH napisali taj rad sami ali podaci koji su rezultat njihovog rada bili su dio.
Ja ti sad napisa da su pacijenti vecinom stranci, vec skupljeni, sabrani, doduse ima tu jedan procenat i nasih. Geneticko istrazivanje je mnogo vise od SPSS-a, geneticko istrazivanje ne bi trebalo biti statisticki manipulisana. Ne mora biti kvalitet, ako imas neko ime koje ce preporuciti manuskript. Pogledaj sta kinezi i indijci objavljuju u casopisima sa skorom vecim ili istim ko ovaj, ima tu nepotpunih manuskripta, bez ikakvih objasnjenja. Jel ti poznajes ikakva istrazivanja?
Nemoj mislit da pljujem po clanku sto je privatni univerzitet, ili da pljujem sto je Bosnjacki pa mi zavidnost ne da da ga prihvatim jer je uspio komsija. Pljujem zato sto znam da je Sabinu. ;)
PRIKAŽI ODGOVORE (10)
Mene ja
Zemljo otvori se da propadnem. Poznavajuci glavnu u timu i samim tim sto sam upoznat cijelim radom, ono sto se uradilo ovim "istrazivanjem" je sljedece. Skinuli sa baze gena par gena poznatih da su ekspresovani kada cojk ima dijabetis, ubacili 13 hiljada pacijenata bolesnih i zdravih malo iz Bosne, mnogo iz Svedske, gdje ne vidim nigdje navedeno gore. Sljedeci korak je gdje je glavna oprema u cijelom istrazivanju SPSS statisticki softver, ili ti ga program. Et ti geneticko istrazivanje u BiH.
Onda rabis neke ucenike da ti unose podatke, rade sa softverom, i ti malo zapalamudis na kraju i BOW WOW, izadje u medije clanak sa naslovom "Rad IUS profesora objavljen u časopisu Nature Genetics". Na sta je ova nauka spala. (Ovaj sindrom naucnika nije samo prisutan nazalost u BiH, i van BiH ga ima, ne bi ga dzabe prihvatili u Nature Genetics). Bio je jedan profesor Memun se covjek pored Dragana Primorca ima najveci skor na Research Gate-u na ovim prostorima.
Ali taj Memun nije nikad marke dao da o njemu pisu kvazi novinari.
PRIKAŽI ODGOVORE (13)
Veliki je uspjeh biti koautor na clanku u zurnalu ciji je IF 32. Cestitke!
Iskrene čestitke! Ogroman uspjeh za BIH!
Ni jedan komentar na ovu temu. Sto? Zbog cega?
rano je jos
ja već vidim 2 ;-)
PRIKAŽI ODGOVORE (11)