Mene jako zanima da li iko od vas koji komentarisu zaista razumije kako se rade geneticka istrazivanja? Kospica22, ti ocito ne razumijes u potpunosti. Skupi ti 13,000 dijabeticara i genotipiziraj ih, evo ja ti dam SPSS da analiziras podatke. Da ne govorim da je sve mnogo komplikovanije. Vecina ne razumije uopste sta je potrebno da objavis rad u "Nature Genetics", koji kvalitet rada to mora biti. Nisu naucnici iz BIH napisali taj rad sami ali podaci koji su rezultat njihovog rada bili su dio.
Ja ti sad napisa da su pacijenti vecinom stranci, vec skupljeni, sabrani, doduse ima tu jedan procenat i nasih. Geneticko istrazivanje je mnogo vise od SPSS-a, geneticko istrazivanje ne bi trebalo biti statisticki manipulisana. Ne mora biti kvalitet, ako imas neko ime koje ce preporuciti manuskript. Pogledaj sta kinezi i indijci objavljuju u casopisima sa skorom vecim ili istim ko ovaj, ima tu nepotpunih manuskripta, bez ikakvih objasnjenja. Jel ti poznajes ikakva istrazivanja?
Nemoj mislit da pljujem po clanku sto je privatni univerzitet, ili da pljujem sto je Bosnjacki pa mi zavidnost ne da da ga prihvatim jer je uspio komsija. Pljujem zato sto znam da je Sabinu. ;)
Prikaži sve komentare (70)