Agencija za zaštitu ličnih podataka
0
Protuzakonito tražiti uvjerenja o nekažnjavanju od kandidata
Komentari (5)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Izvini zbog problema s logikom, volio bih i sam da mogu bolje. Mozda je opet do moje logike, al clanak kaze i da niko nema pravo tražiti od građanina da podnese dokaz o svojoj osuđivanosti, odnosno neosuđivanosti, osim ako za to ne postoji pravni osnov, a i tad to pribavljaju pravne osobe PO SLUZBENOJ DUZNOSTI. Daj mi konkretan primjer ko bi drugi i u koju svrhu mogao od MUPa traziti potvrdu kakvu oni trenutno izdaju i naplacuju?
bezbrižni, logika ti nije baš jača strana? Članak tvrdi da je nezakonito zataržiti potvrdu o nekažnjavanju - pri zapošljavanju. Nigdje ne tvrdi da je zabranjeno tražiti potvrdu o nekažnjavanju za druge procedure.
Ako je protivzakonito traziti uvjerenje o nekaznjavanju, onda je protivzakonito i IZDAVANJE, a MUK Kantona Sarajevo hladno naplacuje takva uvjerenja
sjeti se frke oko ipa fondova...lova je trebala služiti da se napokon napravi baza podataka na državnom nivou pa da više ne stojimo u redovima tražeči papire koje imamo
Hvala na objasnjenju. Sta sa potrosenim novcem i vremenom koje smo do sada potrosili vadeci nepotrebna dokumenta, koga tuziti i traziti povrat ? Da li je po zakonu traziti i zahtijevati da rodni list ne bude stariji od 6 mjeseci, kao i uvjerenje o drzavljanstu ?