Komentari (244)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
IMAL BA KAKAV ZAKON O ZABRANI PLJAČKE DRŽAVE ??
ovo ti je zakon da nas jos vise pljackaju
A nema zakon za Baksis policajcu?
PRIKAŽI ODGOVORE (4)
Zamisli zivotnog uspjeha postati policajac i pisati buraniji kaznene prekrsaje. I onda ti tamo u dostignucima pise: napisao 300 kazni za parkiranje, 400 kazni za pojas itd.. A kad je kakav belaj na ulici, u tramvaju, tih jadova nigdje nema. Kad se ima posla s kriminalcima useru se u gace i okrenu glavu. Kad izadje celo od 200 kila iz auta policajac mu se izvini sto ga je zaustavio uopste. Fuj gadovi obicni.
Samo po narodu fuj
od cega ce ljudi placat te kazne a? nije vam.ovo svedska majku vam
Dali je usvojen taj novi zakon tj. dali vazi
Kako će biti sankcionisani oni policajci koji ne sankcionišu prekršioce?
Dopuna clana 108: Zabranjuje se pjesacima, dok se krecu kolovozom, upotreba mobilnih telefona,kao i to da ne smiju imati slusalice u usima???? Pa moj narode jel' to moguce? Cuj, ne mozes slusati muziku dok setas ili razgovarati sa nekim, a to mozebiti veoma vazan razgovor. Pa kome smetaju pjesaci dok setaju? I nista ne kazu za kaznu. A sto je nagore, biciklisti ne moraju imati zastitnu kacigu!!!???? Lud zakon.
Pojam kolovoz, kao što sam riječ kaže se odnosi na prostor kojim se kreću auta. Ovo se prije svega odnosi na situaciju kad prelaziš cestu, a ne kad setas trotoarom.
Super ali pitanje svih pitanja je da li Zakon vrijedi i za one koji su ga donijeli? Do sada u SA nisam vidio vezanog Policajca u službenom vozili što se odnosi i na političare u crnim limuzinama. Inače, puna podrška za kažnjavanje iskompleksiranih papaka u saobraćaju koji su se iz blata dovukli u grad.
Kakve su plate, dovoljno je i 20 km da bude kazna za prekoračenje brzine, jedno 10 km za pojas ili svjetla, te za pogresno parkiranje jedno 7 maraka.
Govna od države . . . !?! Ovo im jedini način da popune proračune ... KAZNA ZA PREKORAČENJE BRZINE 2 ( dvije ) PLAĆE . . . Mater vam jebem, napravite nešto od ove ekonomije pa onda k a ž nj a v a j t e. . . . F uuuuu jjjjj
Ceste se moraju revidirati prvo. Nigdje na svjetu nema toliko glupih ogranicenja brzine kao sto Bosna ima. 20 ili 30 tamo gdje bi trebalo biti 50. Nemam nista protiv zakona ali brate pretjerase. A sta ljudi.? Ko mulci ce nastaviti da placaju i nikom nista.
Dobar im je i ovaj clan zakona 213a nemozes upravljati vozilom registrovanim u inostranstvu. Koji su ovo debili donosili zakone. Pa samo neka prepisu eu zakone i nece biti problema . Ali oni su problem jer ni to neznaju.
A kazne za politicira Bakija Dodu i Covija ali i ostale koji kradu ovu napacenu drzavu i ovaj jadni narod. Jebes brzu voznju i pojas to nas manje boli jer svakako jos malo i necemo imati sta jesti a kamoli vozati aute. Ceste nam bile bolje 95 po zavrsetku rata nego sada. a placamo putarine itd kojekakve dazbine.
Ako je ovo ovako, a jeste, ja povoljno prodajem vozacku, kako slijedi: -nisam kaznjavan za brzu voznju; -nisam kaznjavan za alkohol, pojas itd Vozacka veoma povoljno, i dostavljam brzom postom na adresu. Nema zamjena za vozacku. Hvala.
Kolka je kazna za krađu vozila ? Imal kakva kazna previđen aza kopanje nosa za vrijeme vožnje ? Kako je sve teže parlamentarcima namaknuti 7000 KM osnovicu mjesečno, msilim da bi ova opaska lako mogla amandandmanom ugrađena u zakon o saobraćju bez veta NA NACIONALNOM OSNOVI :)))
bolje da on mene pise nego ja njega ps: zanimanje kamenoklesar
Kad se desi neka saobraćajna nesreća, kad nekog udari auto... onda su komentari tipa "samo treba kažnjavati", "treba samo po đepu udariti", a sad kad se promjeni zakon i povećaju kazne, zabrani se korištenje mobitela i sl. onda se žalite. Pa šta hoćete?! Svi ovi što se žale su potencijalne ubice na cesti, jer svojim komentarima pokazuju da već namjeravaju kršiti zakon i time ugrožavati prije svega pješake ali i druge učesnike u saobraćaju.
@Gay Sam Tee Mayko Evo ga, jedan potencijalni "cestovni ubica" se sam javlja