Komentari (49)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
hahaah pomorsko društvo sa vlašića
Ne znam čemu više služe ove priče o mostu kad svi znamo da će priča završit isto k'o i Sutorina....bolje se posvetit dobrosusjedskim odnosima ...!!!
Priča će se završit ko Sutorina, al samo kad svi bosanski političari budu pobacani u more sa rive u NEumu.
Ama narode od mosta nema nista sta vam je, zamazuju oci narodu. Kako da se gradi most kroz zracni prostor jedne suverene drzave, od druge??? Neka mi neko objasni molicu lijepo.
Znači most se planira graditi sa jedne obale koja je međunarodno priznati teritorij republike Hrvatske do druge obale koja je međunarodno priznati teritorij republike Hrvatske,iznad međunarodno priznatih teritorijalnih voda republike Hrvatske ,kroz međunarodno priznati zračni prostor republike Hrvatske. Između ostalog u svim službenim kartama BiH taj se teritorij nalazi u Hrvatskoj.
Graditi će se samo ako ga bude EU financirala,što je lako moguće pošto je financirala izradu brojnih studija. Pošto su te studije pokazale da je najbolje riješenje gradnja mosta,a ne podvodnog tunela,podvodni tunel se neće sigurno graditi. Gradnju luke Neum može se odmah odbaciti ,ne samo jer ne postoje autoput ,ni željeznica koja bi tu luku povezala sa ostatkom svijeta ,već i zbog činjenice da je Malostonski zaljev proglašen rezervatom prirode pod morem još 70-tih godina,pa Hrvatska može blokirati bilo kakav promet koji može ugroziti biljni i životinjski svijet tog rezervata . Bez obzira dal Hrvatska izgradi most ili ne ,za prolazak Turskog vojnog broda do Neuma po međunarodnoj konvenciji UN-a o pravu mora,Turska mora tražiti od Hrvatske dopuštenje za prolazak,tako je bilo i bit će . Na kraju za zagovornike pokretanja aribitraze pred nekim od arbitražnih sudova u cilju ostvarivanja cilja da BiH dobije izlaz na otvoreno more napomena da bi za pokretanje arbitražnog procesa bila potrebna suglasnost i BiH i Hrvatske ,što se neće dogoditi jer Hrvatska od takvog procesa nebi imala nikakve koristi .
Ponavljam EU je platila izradu studije po kojoj je najbolja opcija most,ostale opcije su otpale ,koridor jer bi ga bilo nemoguće nadzirati cijelom dužinom (jedno je nadzirati šume i planine,a drugo prometnu cestu),a podvodni tunel zbog konfiguracije morskog dna . Znači od strane EU je odlučeno da će se graditi most,još EU treba odobriti sredstva. Znači stručnjaci koji su radili studiju ,koju je naručila EU su došli do zaključka da je najbolje riješenje most.
Ode Mujo u mornare....
ko da neko nekog iz teherana sta pita hahahah be se hrvatima za vama
@lightshadow KAd Brisel bude pokazao da ima neku tapiju na Neumski zaliv , pitaće se. A dotle će ga Karamarko snažno GLABAT. Kratko jasno.
Ima, isto kao i na Sutorinu... Pa eno izglasase zakon o granici. S druge strane, divit cemo se mi mostu dok budemo brckali nogice na plazi u Neumu.
Hrvatska bi trebala da bude sretna zbog ovih okolnosti. Imaju priliku da izgrade novo svjetsko cudo u gradjevinarstvu
Imati more je potencijal za velike investicije. Možda danas nije još vrijeme za to, ali zašto si uskratiti priliku. Tj, zbog djece. :)
Ima i pravo na HSutorinu kad već nema na Hercego novi kojeg nije osnovao lažni crnogorski car Šćepan Mali nego pravi kralj bosanski Stjepan čini mi se 1386 !! A tad nije samo bio bosanki područje NEuma nego i Korčula pa sve do Šibenika ! Sad se mora nekom dokazivati da BiH ima pravo na IZLAZ NA MORE ? Dakle ide sve po kratkom postupku, svako ko se uputi u diskusiju na tu temu, da je to vlasnštvo općine NEUm je sranje jer Neuma nije bilo do prije 100 godina.
Sve poslanici i njihovi šefovi koji bi o tome razgovarali moraju dati ostavku zajedno sa partisjkim šefovima. Dakle nećemo mi više PLAĆAT IZDAJNIKE I VELEIZDAJNIKE po 7000 KM mjesečno. Sifet Podžić i Njegov šef su završili karijeru ako Sifet Neće da podnese ostavku. A njegov grijeh je samo što voli vojvodu ljubitelja kame Poplašena. A ŠTA JE TO U ODNOSU NA PELJEŠKE VELEIZDAJNIKE ?? Hoćemo da u Neumski zaliv nesmetano uplovi TURSKI RAZARAČ ko što je uplovljavao prije 100 godina !!
@kuga TURSKA JE ČLAN NATOA i Hrvatska joj mora omogućit plovidbu kroz njene teritorijalne vode a kamoli SPRJEČAVAT BILO ČIM DA PLOVI KROZ POMORSKE VODE BIH !
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
Najbolje pa cemo za taj komadic BiH proglasit pomorskom silom?! Ionako je Dubrovacka Republika darovala Neum tadasnjim osmanlijama kako bi se zastitila od mlecana, jos ni s poklonima niste zadovoljni? Samo gradi, sredstva su osigurana!
Dubrovačka Republika je kupila i Konavle 1419 godine od BOSNE, nakon sličnih spletki kojima se sada bavi Dragan Čović !! NADAM se da će nać bar neko u CIJELOJ BIH da SE PRISJETI OVOG DOGAĐAJA NAKON 600 godina !
Ako cemo o poklonima Bosna je nekad bila sve do Zadra, pa ti vidi
PRIKAŽI ODGOVORE (1)
ima jedna prica kad je jedan vojskovodja ulazio u BiH u Sarajevo i noc prije bitke sanja jedan san. Usto ujutru i prica sta je sanjo kaze sve sam sanjo i da cemo pobijedit i sve, ali sam usnio da u Bosni nikad.nece biti pravde . I eto tako zaista biva.