Komentari (105)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Rs nece da placa a mi svi svaki drugi dan gledamo program na ćirilici . Baš lijepo . Mislim da ni na RTS neme toliko ćirilice ..
Ma ja ba RS se sve nešto busa i odvojio bi se, a bukvalno žive od para iz Federacije. Od raznih poreza uključujući PDV. Sve uzimaju, a ništa ne daju, nama je RS u suštini teret.
Jeste više dosadni sa ćirilicom. Ćirilica je pismo sa ovog podneblja, ĆIRILICA JE NAŠA, JUŽNOSLAVENSKA. No, oni koji nisu sigurni u vezi svog nacionalnog identiteta, pa su prihvatili latinska slova, nemojte pisati onda nista, blamirate se...
PRIKAŽI ODGOVORE (5)
Naravno, svi su oni protiv drzavnog javnog servisa, al im apsolutno ne smeta da rade na njemu i platu uzimaju. Bas onako isto kao i politicari u drzavnim institucijama.
Pa što bi se iz mojih uplata dijelom finansirala RTRS koju inače ne gledam-neka je finansira Dodik i njegova bratija, isto za TV Kiseljak-tj TV HZHB - Čovičev biznis. Dosta što lapaju iz putarina i upr za indirektno oporezivanje!
Ugasiti BHT podjeliti otkaze srbima iz RS i onda osnovati novu BHT bez srba i rijesen problem.
Naravno da nece. Oni hoce pola drzave, mi smo im priliku dali, i to je to. Sta hocemo sada? Sto je naljzalosnije, mi nesmijemo da pisnemo. Rade nam sta zazele. Mafija preuzela sve, jer ovaj sistem odgovara. Ovako ce biti jos dugo.
Dobro jutro Kolumbo, pa naravno da to ne gledaju u rs,niti u zapadnoj hercegovini. Gleda mozda jedan mali broj iz federacije i to je to. Daleko je to od javnog servisa i drzavne televizije. Zato i jesu u ovakvoj situaciji,jer svaka tv zivi od gledanosti.
Ne plaćaš RTV taksu, kad dođu momci s kravatama da se naplate nakon 24 mjeseca, daš im televiziju u ruke hehe (Realno, 50% naroda i nema ništa drugo od imovinske mase)
Kako se pola problema u BiH da rijesiti samo jednim ugovorom. Ako radis u drzavnoj firmi/vladi moras potpisati izjavu da si drzavljanin Bosne i Hercegovine. Drzave od dva entiteta i tri naroda. Da negiranjem postojanja iste, automatski dajes ostavku na poziciji. Nikakva prava nisu ugrozena, samo napisana neosporiva cinjenica u ugovor.
Ugasite to. Ne može narod niko silom natjerati da plaća televiziju na kojoj će možda pogledati dnevnik i čekati u neizvijesnosti da li će biti prijenosa neke utakmice. Televizija za penzionere.
Znaci bosnje placaju srbe koje rade na bhtu da Armiju nazivaju tkzv.Ako to nije paradoks ne znam sta je.
odbite im od pdv-a
Programske seme su realno katastrofa i na FTV i na RTRS i na BHT, za sta da se placajj pretplate? Za trecerazredne filmovr i reprize serija od prije 10god? Sta ima dobro i vrijedno? Kolika je gledanost tih TV? Gledaniji su N1, BN, Nova…
Brate kakva je to logika da u jednoj drzavi samo jedna skupina ljudi kao mora da plati pretplatu a druge dvije nemoraju.Tacno smo cirkus od drzave,da nemozemo da rjesimo tako jednostavnu stvar kao sto je placanje pretplate drzavnoj televiziji.A mi kao modern EU drzava.Kao mi hocemo u napredak i imamo neke fazon ciljeve a nemogu da obicnu pretplatu zavrse kako treba
Zašto su ukinuli Bošnjačku TV,kad samo Bošnje plaćaju RTV taksu.
Nisu ni Bošnje valjda toliko glupi da samo oni finansiraju BHRT,kroz rtv taksu.
Cijepa se država i to gledamo iz dana u dan, malo po malo.
A hoće da se zapošljavaju BH radio televiziju. Tek kada se dogovori o Bosni prebace iz kojekakvih kafana u zgradu parlamenta, nadati se da će se početi stvari nazivati pravim imenom i rješavati.