BiH
900

Prim. dr. Zlatko Kravić od danas na čelu Opće bolnice

Klix.ba
Zlatko Kravić
Zlatko Kravić
Jednoglasnom odlukom članova Upravnog odbora prim. dr. Zlatko Kravić je imenovan za novog direktora Opće bolnice "Prim dr. Abdulah Nakaš" na period od četiri godine.

Istovremeno, dosadašnji v.d. direktora prim. dr. Sead Bašić razriješen je ove dužnosti, nakon što mu je istekao mandat.

Na konkurs koji je zatvoren 26. maja, za direktorsku poziciju u Općoj bolnici prijavila su se dva kandidata. Uz dr. Kravića, inače uposlenika ove zdravstvene ustanove, prijavio se i dr. Adnan Mušanović, specijalista interne medicine, uposlen na Klinici urgentne medicine UKCS.

Dr. Zlatko Kravić rođen je 1957. godine. Na Medicinskom fakultetu u Sarajevu je diplomirao 1982. godine, nakon čega ga profesionalni put odvodi u Travnik, gdje radi u tamošnjem domu zdravlja i bolnici. Početkom 1992. godine započinje profesionalni angažman na Traumatološkoj klinici KCU Sarajevo, kao opći hirurg.

Do 1996. godine angažiran je u Ratnoj bolnici Dobrinja, te kao načelnik saniteta 5. motorizovane brigade AR BiH. U periodu 1996-1998 godina načelnik u Sanitetsko-veterinarskom odjeljenju Generalštaba AR BiH, a nakon toga do 2004. godine načelnik u Sanitetsko-veterinarskom odjeljenju Federalnog ministarstva odbrane. Po činu je pukovnik Armije R BiH, te nosilac odlikovanja Srebreni štit. Od 2010. godine ponovo radi u Sarajevu kao opći hirurg Opće bolnice "Prim.dr. Abdulah Nakaš".