Kulturocid na kraju 20. stoljeća
0
Prije 19 godina spaljena je sarajevska Vijećnica
Komentari (30)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Spalise je romanijski papci
KO JE SPALIM NATA KNEM MU SVE PO SPISKU !
Tada petogodisnja djevojcica, gledala sam sa prozora kako gori...i dan danas kad dolazim u Sarajevo i prolazim pored nje, ista slika mi je pred ocima.
PRIJE SAMO 19 GODINA ? PA SKORO JE TO BILO.... JA MISLIO JUCE, JER SARAJEVSKE POGUZIJE JOS NISU U STANJU DA JE OBNOVE :D nekaze se dzabe GL,,UPI BOSANCI :D ono ni nakon 19 godina ne moze da obnovi jedan objekat, koji mu mnogo znaci...
a da li se do 25.8.1992 moglo i vise od tih specijalnih zbirki izmjestiti?..mnogo prije toga je trebalo svima biti jasno da je izvjesno da ce vijecnica biti granatirana, te da postoji opasnost od pozara
E moj brate koliko je na njoj novca pokradeno i oprano stalno stavljaju pa skidaju skelu nesto malo urade pa .................................................................ma jeßo ovu zemlju , gdje čekaš autobus do bolnice 50 minuta , gdje ti smanjuju pritisak vode od 22h, gdje se zatvaraju galerije, gdje ti kaze da je struja poskupila 16 % a ono preko 30% i svi šute , ovo je postala zemlja šu.paka
Zalosno je jos jednom se uvjeriti da je ovaj grad odlucio da zaboravi na heroje kulture, ljude koji so o njegovoj kulturi brinuli i onda kada se vecina ostalih gradjana starala samo o svojim potrebama. Jedan od njih je Bora Pistalo, predratni i ratni direktor NUUBiH, covjek koji je osmislio i realizovao premjestanje Specijalne zbirke na vise lokacija, a samim tim je i sacuvao od plamena. Od rata biljezimo godisnjice destrukcije i svaki put iznova komentarisemo kolicine gluposti koje su ih prouzrokovale, a vrlo rijetko slavimo pamet, Zaboravimo ih za zivota, ali ih se onda rado sjecamo na komemoracijama. Ovaj covjek je jos ziv, a niko ga se u kontekstu Vijecnice ne sjeca. Kulturna amnezija!
b-a-l-i-y-e,sta vam bi?Zasto ste zapalili vijecnicu,paraplegicari turski?
pa koliko puta su nam dali donaciju za vjecnicu a vlastodrzci su to pohapali. Hajd sad lijepo na krov tih ljudi, prodajcrijep i ciglu i vrati te pare za vjecnicu.
ovo je rekord hahaha
...meni onaj komentar rafaela lici na commija...
@@ rafael to cettnik koji radi na ovom portalu stavlja minuse i plus po cejfu..........;sto podrazumjeva da je ADMIN...!!! Davno procitan...!!!
Hittler je palio knjige i servi-serbo primitivna seljoberska ruska pecinarska divljacka plemena...!!! DON\'T FORGET...!!!
Servski NAZZI barbari primitivni su granatirali ono sto je bila jedna od dusa ne samo Sarajeva i Bosne i Hercegovine vec i Evrope...!!!
...kako nabra devet lajkova tako brzo...
Bilo bi lijepo da se jednog dana okupimo na otvaranju obnovljene Vijećnice.
ajde cro ti i turcin ste isti narod samo druga vjera...mi bosnjaci s turcima imamo istu vjeru kao i sa polovinom zemaljske kugle ali ti imas samo sa turcinom istu krv.........