Čovjek koji je spašavao književnost
0
Prijatelji se komemoracijom oprostili od Ibrišimovića
Komentari (10)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Bosna,Nedzad Ibrisimovic Bosna, to je jedna dobra zemlja. Kad plače klobućaju kiseljaci. Sagni se i pij, niko se ne ljuti. U Bosni ima jedna tišina. U tišini jedna njiva. U toj njivi obeharalo stablo. Zimi Bosna po svu noć srebrom zvoni. Bosna ima Bosanca. Kad Bosanac liježe na počinak On polako glavu spušta na zemlju Da zemlju ne povrijedi. Bosna ima majku. Majka se popne na brdo iznad pruge Pa mahne mašinovođi. Majka mahne masinovođi, a lokomotiva vrisne. Bosna ima kuću U kući živi starica Njen smjeh je ajet o džennetu. Skloni obuću kad prelazis Unu Savu Drinu Operi noge u rijekama Bosna je ćilimom zastrta.
Zbog poštovanja prema rahmetli Nedžadu Ibrišimoviću, samo ću ti ovom prilikom pojasniti pojam komemoracija. To je sjećanje na život i zasluge o nekome ko je preselio na onaj svijet. I nema apslutno nikakve veze sa vjerskom pripadnosti. Rahmetli Nedžadu je klanjana dženaza i ukopan je prema muslimaskim pravilima o ukopu. Mogao si pokazati malo poštovanja prema čovjeku i suzdržati se od uvredljivih komentara na ovakav članak.
A bio jednom jedan....i ostat će!
KAD VIDIM OVOG SIDRANA PRODANU HULJU POVRAĆA MI SE !!!! IZA LJUDI OSTAJU NJIHOVA DJELA KOJA ĆE IH NADŽIVJETI, NEDŽADOV KARAKTER NADŽIVJET ĆE NJEGOVE KNJIGE.
Znaš li ti šta je teoba,toba ? http://www.youtube.com/watch?v=m8n5sMY232s toplo ti preporučujem ovaj link pa ga dobro osluhni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
ovaj da je umro prije rata sahranjen bi bio uz limenu muziku i kao najveci ateista... svi koji su bili u dodiru sa svjetlosti prije, znaju sta je ovaj covjek bio i kakav bio... sad odjednom najveci musliman... strasno
Vjecni Rahmet dusi velikanu Bosne i Hercegovine Nedzadu Ibrisimovicu. Nek ti je lahka zemlja Bosasnka...Veliki Covjece...!!!
Imao sam priliku upoznati ovu gromadu od čovjeku. Jako elokventan čovjek, sa mnoštvom anegdota. A o njegovim djelima da ne govorim. Rahmet ti duši Nedžade.
RAHMETLI NEDZAD IBRISIMOVIC DRUGI PO VELICINI BOSANSKI PISAC, POSLIJE RAHMETLI MAKA DIZDARA, BOSNE JE IZGUBILA VELIKOG COVJEKA, NAKLON VELIKANU BOSNE NEDZADU IBRISIMOVICU, I SAX UKINITE KOMENTARE ZA OVAJ CLANAK
Zašto komentari na ovaj članak???!!!!!!!!!!! Sramota !