Komentari (15)
Povratak na članak
Prijava korisnika
NAPOMENA: Komentarisanje članaka na portalu Klix.ba dozvoljeno je samo registrovanim korisnicima. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Komentari odražavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti i krivično gonjeni. Kao čitatelj prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima. Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korištenja komentara.
Pokoj mu duši, voljele su ga dobojlije ali je u ratu zaista uprljao ruke....ne možemo mu to zaboraviti... Ja ga na ulici više nisam pozdravljao... R.I.P. ali za nekadađnjeg Đoku, kod kojeg su se u kafiću \"Žorž\" okupljale dobojlije svih nacija...
Ovaj sto prica ovo za Orasje i sl ja nzm koje gdje bio al znam daje moj djed prepozano par vojnika koji su obukli uniforme i znam da su nas ko stoku istjerali na poljanu kod srednjoskolskog kao da pretresu kuce zbog oruzja ovo ovo. To je bilo petog maja ako se ne varam a ne treceg, koje iz Doboja zna gdje je Orasje i da je to do gradsko naselje. Zato ako neko jos nesto zna vezano za taj dan ili Djoku nek napise bas me zivo zanima, jer ima dosta onih sto su svasta radili za rata pa su danas fini i povuceni, da bar mi mladje generacije znamo sa kim zivimo i na koga mozemo oslonit a koga zaobic u sirokom luku.
@rizzi A gdje ti vidis u mojim komentarima da ja propagiram mrznju!!???
@pdd Dali ti poznajes polozaj grada Doboja. Znam da je tvoj tekst citat, ali si se trebao raspitati sta je to mjesto Orasje u odnosu na Doboj. A svakako ne treba zaboraviti Miljkovac i tvrdjavu.
Dobro je da ti nisi anoniman, nego si se potpisao ;-)
Živim u Doboju, družim se sa svima, normalno je da su srbi bili u srpskoj vojsci, inače bi bi bili hapšeni, nisu Pero za nas svi srbi automatski i zločinci, zato što su bili srpski vojnici. Mi Pero to znamo vrlo dobro, ko je kakav bio i šta je radio u Doboju. Djordje nas je razočarao, razočarao sve one koji su ga u dobojskim naseljima vidjeli kako pljačka kuće, maltretira ljude itd... To se moglo nekoj fukari oprostiti, koja se dočepala vlasti, ali ne i ljudima kao on. Dobio je od grada, dakle od svih nas tada i stan i kafić, bio cijenjen čovjek i što mu je trebalo da se uživi u ulogu \"osloboditelja\" Doboja, dok ga je oslobađao od nas, koji smo se družili sa njim u njegovom kafiću. A da nije procesuiran, pa Pero, u BiH je toliko zločinaca, svih nacija, nažalost Srba najviše, da ne mogu doći na red ni za 20 godina, do tada će i pomrijeti Znači, nije problem što je bio u uniformi, već je problem što je počeo da koristi \"blagodeti\" koji mu je ta uniforma pružala.--
Mnogi su nosili uniformu, pa sta??? Mnogi je nisu nosili pa su u.bi.jali. Djordje ce ostati upamcen po sportskim uspjesima, a po cemu ce te vi anonimusi biti poznati, osim po komentarima punih mr.znj.e.
Lavrnićevi ratni dani Razlog mog javljanja je intervju sa Abasom Arslanagićem, u kojem se spominje i ime Đoke Lavrnića, poznatog bivšeg rukometaša iz Doboja. Sasvim je tačno da je Lavrnić bio u uniformi. Zaboravio je možda da doda da je bio u uniformi od prvog dana početka rata u Doboju. Znači, onaj okorjeli SDS-ovac. Bilo je bezbroj poštenih Srba koji su bili uniformisani, ali ne svojom voljom i naročito ne prvog dana rata. Zaboravio je da kaže šta je radio za PAM-om 12,7mm, montiranim na kamion, cijevi uperenih na Orašje (jedno od naselja Doboja), trećeg maja 1992. u 16.00 sati. Kada sam spomenuo taj datum i vrijeme, Dobojlijama je jasno o čemu se radi, a ostalima da pojasnim: u 16.00 sati je istekao ultimatum o predaji oružja (kojeg silnog oružja, Lavrniću?) i plotuni iz svog raspoloživog srpskog naoružanja počeli su padati po okolnim naseljima. Đoko Lavrnić se od kraja rata u BiH ne eksponira. Nije, naime, potpuno siguran da li mu tužioci iz Haaga nešto pripisuju ili ne.
SVAKA PTICA SVOME JATU LETI, PA TAKO I DJOKO LAVRNIC. GDJE JE TREBAO I U CIJU VOJSKU ICI ? A DA JE NEKOM NESTO URADIO DO SADA BI VEC BIO PROCESUIRAN. ZATO HVALA ZA SVU RADOST KOJU NAM JE DONOSIO KAO SPORTISTA I NEKA MU JE LAKA CRNA ZEMLJA. SLAVA MU!
@Mejdan, reci pošteno, stipendira samo svoje po.tu.ri.ce. I zato ste tu gdje jeste. Naprijed Široki, naprijed Igokea, sretno Bosni u derbiju protiv Vogošće.
Završilo je vrijeme kada su bosanki giganti stipendirali gnjide i buduće cetni.čke krvopije koji će klati one iz čijih su ruku jeli. Danas naša Bosna gaji samo bosanske gazije. Raznorazni žorži i batke, iz gudura i baruština.
preporucujem knjigu: 1001 noć-sarajevske ratne priče. I da se objavi priča Memnuna Idžakovića: Ubit ću te smijehom, Žorž
http://www.bhdani.com/arhiva/273/reagiranja.shtml
http://www.bhdani.com/arhiva/190/t19015.shtml
Što ste skratili tekst, tj, izbrisali zadnji pasus koji govori o njegovom neprimjerenom ponašanju (blago rečeno) u ratu? To vam neko cenzurisao \"malo\" tekst?