BiH
0

Premijer Federacije BiH u posjeti Općini Hadžići

Sarajevo-x.com
Premijer Federacije BiH Mustafa Mujezinović i federalni ministar pravde Feliks Vidović posjetili su danas Općinu Hadžići gdje su, s načelnikom Općine Hamdom Ejubovićem, razgovarali o mogućoj izgradnji odgojno-popravnog zavoda za maloljetnike na lokalitetu kasarne Ušivak.

Kako je, tokom obilaska pomenutog lokaliteta, kazao načelnik Ejubović, Općinsko vijeće i lokalna zajednica zainteresirani su za izgradnju takvog objekta.

Dodao je da je postojeća lokacija, površine 100 dunuma, adekvatna za te namjene i ima svu neophodnu infrastrukturu.

Premijer Mujezinović istakao je da je maloljetnička delinkvencija veoma težak javni problem i izrazio zadovoljstvo pristupom Općine Hadžići njegovom rješavanju. Naglasivši da je takva institucija potrebna Federaciji BiH, izrazio je očekivanje da će se na obostrano zadovoljstvo iznaći najbolje rješenje.

Tokom posjete, razmijenjena su mišljenja i o mogućnosti povrata Općini Hadžići neperspektivnih vojnih objekata na području ove općine.

Ocijenjeno je kako se radi o području pogodnom za investiranje i razvoj turizma.

Načelnik Ejubović upoznao je premijera i s pitanjem proglašenja zaštićenog područja Igmana i Bjelašnice i potrebom izmjene postojećih propisa koji to regulišu. Ocijenjeno je da je potrebno uputiti inicijativu prema nadležnim organima kako bi se ti problemi riješili na zadovoljavajući način, saopćio je Ured za odnose s javnošću Vlede Federacije BiH.