BiH
46

Predstavljeni kandidati koalicije Zajedno za promjene

FENA
Koalicija "Zajedno za promjene" upriličila je večeras u Novom Sarajevu predstavljanje kandidata za Opće izbore 2014. godine.

Ovu koaliciju čine Stranka pravde i pomirenja (SPP), Socijaldemokratska unija BiH (SDUBiH), Liberalno demokratska stranka BiH (LDSBiH) i Demokratska narodna zajednica BiH (DNZBiH).

Predsjednik SPP-a Živko Budimir poručio je da građani ne trebaju dozvoliti da se zadrži postojeće stanje na koje su svu ogorčeni te ne dati glas onima koji ih uvjeravaju da se stanje ne može promijeniti.

"Mi znamo da se stanje može promijeniti i da zajedno možemo sve. Ukoliko narod BiH želi mijenjati stvari, trenutak koji žele iskoristi za to su Opći izbori", istakao je.

Budimir je pozvao građane BiH da glasaju te da svoj glas daju ljudima kojima uistinu mogu vjerovati, jer se samo na taj način nepravda može pobijediti u BiH.

Predsjednik SDUBiH Nermin Pećanac kazao je da ukoliko dobije puno povjerenje birača, prvo će se boriti protiv kriminala, korupcije i nepotizma.

"To je rak rana, jer zbog toga nema zapošljavanja, ekonomskih investicija, napretka a ni budućnosti ukoliko se s tim ne obračunamo. Vrlo smo odlučni u tome, promijenit ćemo pravila i riješiti se floskule koja kaže da je danas teže prijaviti kriminal, a lakše biti kriminalac", poručio je Pećanac.