Lokalni izbori
3

Predstavljeni kandidati BNS-a za OV Vogošća

FENA
Vogošća (Foto: Arhiv)
Vogošća (Foto: Arhiv)
Radni sastanak kandidata Bosanskohercegovačke narodne stranke - BNS za Općinsko vijeće Vogošća održan je sinoć u Općini Vogošća, na kojem su ujedno i predstavljeni kandidati te stranke za OV na lokalnim izborima.

Sastanku su prisustvovali predsjednik BNS-a Edhem Bičakčić, generalni sekretar BNS-a Zahid Muharemović te članovi Predsjedništva stranke, saopćeno je iz Press službe ove stranke.

Nosilac liste BNS-a za OV Vogošća Nezim Čavčić predstavio je 23 kandidata ove stranke za OV Vogošća - Nezim Čavčić, Jasmina Akšamija, Admir Vražalica, Sanela Merdan, Fuad Kulenović, Asif Smajlović, Emira Teftedarija, Aldin Hodžić, Aldin Alić, Eldin Ćehović, Belma Spahić-Ćorović, Husidin Mujkić, Fehim Mujezinović, Lejla Šenderović, Minel Žigić, Ermina Poturak, Mirnesa Džindo, Senad Hotić, Arnela Kopić, Medina Torlak, Muharem Korjenić, Adimir Alagić i Vedrana Džindo.

Kandidat BNS-a za načelnika Općine Vogošća je Hajro Subašić.

Formiran je i općinski odbor BNS Vogošća u sastavu Nezim Čavčić, Admir Vražalica, Belma Spahić-Ćorović, Sanela Merdan i Ermina Poturak.

Prisutnima se obratio i predsjednik BNS-a Edhem Bičakčić koji je predstavio program Bosanskohercegovačke narodne stranke i kandidatima dao generalne smjernice za djelovanje stranke na širem planu i za općinu Vogošća.

Osnovni principi na kojima će djelovati BNS je održivost i neupitnost opstanka BiH, te okupljanje i ukrupnjavanje političkih snaga koje će donijeti promjene na političkoj sceni BiH.

Bičakčić je dao smjernice kandidatima na koji će način djelovati u sredini u kojoj se nalaze i na koji način se trebaju animirati sugrađani kako bi dali podršku ovoj novoj političkoj alternativi.

"Leteći cirkus "šestorke" ne daje nadu da će se trenutna politička situacija uskoro okončati, a moguće je da budu raspisani i vanredni izbori. Trenutna politička oligarhija izluđuje narod, ne nudi nadu niti skori izlaz iz ove situacije. Stoga je potrebno da oko sebe okupimo sve progresivne snage kako bi ujedinjeni adekvatno odgovorili ovoj političkoj i ekonomskoj krizi", poručio je predsjednik BNS-a.