Tuzla
0

Predstavljena akcija "Za ljepši osmijeh"

FENA
"Napravit ćemo najveću korpu za bombone na svijetu. Uz podršku "Kandita" dobili smo 50 000 bombona, koje prodajemo našim poslovnim partnerima. Preko Kantonalne privredne komore Tuzla poslali smo na adrese 500 poslovnih ljudi pozive da se uključe u akciju kupovinom bombona za 200 maraka", izjavio je vlasnik Kameleon radija Zlatko Berbić u povodu početka velike humanitarne akcije pod nazivom "Za ljepši osmijeh dječji".

"Prikupljena sredstva upotrijebit ćemo za izgradnju igrališta i radionice u Dječjoj klinici UKC-a Tuzla. Računamo da ćemo prikupiti oko 100 000 maraka. Ako prikupimo više, ono što pretekne iskoristit ćemo za organiziranje zimovanja ili ljetovanja štićenika Doma za djecu bez roditeljskog staranja", kazao je Berbić.

Radio Kameleon i Agencija Colosseum pokreću humanitarnu akciju za izgradnju dječijeg igrališta i igraonice u sklopu Dječje klinike Univerzitetskog kliničkog centra Tuzla pod geslom "Za ljepši osmijeh dječji!"

Otkupljeni bomboni dijelit će se djeci po ulicama i osnovnim školama, a od omota tih bombona isplest će se najveća korpa za bombone, u čijem će pletenju sudjelovati i štićenici Doma za djecu bez roditeljskog staranja.

Inicijator akcije Zlatko Berbić pozvao je svoje sugrađanima da sudjeluju sa svojim obiteljima u pletenju korpe u razdoblju od 10. do 26. prosinca ove godine u Domu za djecu bez roditeljskog staranja.

"Ovo je prva akcija na ovakvoj razini i uveliko će pomoći Klinici i priči o njenoj rekonstrukciji. Godišnje kroz Dječje kliniku prođe oko 20 000 malih pacijenata i mi se moramo truditi da im napravimo ambijent što humanijim za njihov lakši boravak u bolnici", kazao je direktor Dječje klinike UKC-a Tuzla dr. Nešad Hotić.